TÉMA

Kurýr

Soud uložil kurýrovi za podíl na pašování drog za dvě miliardy korun do Austrálie 10 let vězení

Na deset let do vězení poslal ve středu českobudějovický soud muže za pašování drog do Austrálie. Převážení se podle obžaloby účastnilo šest desítek kurýrů. Dalších sedm obžalovaných, jichž se aktuální líčení týkalo, soud obžaloby zprostil. Skupina šesti desítek kurýrů podle policie dopravila do Austrálie nejméně 780 kilogramů heroinu a kokainu v ceně 2,1 miliardy korun. Další obžalovaní si vyslechli verdikt v předchozích dnech.
28. 6. 2023|

Meziroční růst cen výrobců v únoru zpomalil

Ceny výrobců v Česku v únoru pokračovaly v meziročním růstu. Jeho tempo ale bylo mírnější než v lednu. Nejvýrazněji, o 22,2 procenta, stouply ceny zemědělských výrobců. O šestnáct procent vyšší byly ceny průmyslových výrobců, ceny stavebních prací v únoru stouply meziročně o více než desetinu a tržní služby pro podniky zdražily o 5,6 procenta. Údaje zveřejnil Český statistický úřad (ČSÚ). Ceny výrobců naznačují budoucí vývoj cen pro spotřebitele.
15. 3. 2023Aktualizováno15. 3. 2023, 11:53|

V tašce opilého kurýra našla peruánská policie stovky let starou mumii

Policie v jihoperuánském městě Puno narazila na stovky let starou mumii v dodávkové termobrašně opilého muže, který pracuje jako kurýr rozvážkové služby. Informoval o tom server Infobae.
1. 3. 2023|

Zásilkovým službám chybí kvůli covidu pracovníci. Balíky se tak mohou opozdit

Desítky pracovníků chybí kvůli karanténě nebo nemoci covid-19 zásilkovým službám, které se starají o dodání předvánočních balíků. Potvrdily to čtyři oslovené společnosti. Výpadek brigádníků podle nich ovlivňuje stovky zákazníků denně. Některé zásilky se tak mohou zpožďovat. Přepravci proto doporučují, aby zákazníci nenechávali on-line nákupy na poslední chvíli.
13. 12. 2021|

Zájem o dovoz jídla nebo balíků zůstává vysoký i po otevření restaurací a obchodů

Poptávka po kurýrních službách zůstává i po uvolnění protipandemických opatření vysoká. Česká televize oslovila největší společnosti rozvážející jídlo, nákupy a balíčky. Zájem o rozvoz hotového jídla podle nich neklesá, a to navzdory tomu, že jíst v restauracích je možné už dva týdny a na zahrádkách téměř měsíc. Množství objednávek nákupů a balíků pak sice mírně pokleslo, dál ale zůstává vysoko nad obvyklými hodnotami před pandemií. Například Česká pošta odbavuje zhruba o 30 tisíc balíků týdně víc, než tomu bylo ve stejném období před dvěma lety.
15. 6. 2021|

Česká pošta v rámci restrukturalizace propouštěla. Soukromým přepravcům se daří, díky on-line nákupům

Obyvatelé některých obcí si stěžují na špatné doručování poštovních zásilek. Podle starostů situaci zřejmě způsobila optimalizace doručovací sítě a mimo jiné třeba i rušení pracovních míst a slučování poboček. K 1. březnu z České pošty odešlo přes tisíc zaměstnanců. Soukromým přepravcům se naopak daří, hlavně díky objednávkám z e-shopu, které tvoří zhruba tři čtvrtiny.
9. 5. 2021|

Čínští kurýři odpočívají na brašnách, vteřina zpoždění je stojí provizi. Úřady pokutují rozvozce jídla

Čínské úřady pokračují v regulaci velkých technologických firem. Po rekordních pokutách pro internetové prodejce se zaměřily na společnosti rozvážející jídlo. Penále zaplatí jedna z největších – Mej-tchuan. Kontrolor antimonopolního úřadu se nechal zaměstnat jako poslíček. Za dvanáctihodinovou směnu si vydělal 135 korun a šedesát procent mu ještě strhli za zpoždění.
8. 5. 2021|

Vánoce přes internet. Češi objevili kouzlo nakupování on-line, sklady a kurýři ale nestíhají

Obchodníci očekávají, že kvůli opatřením proti koronaviru budou lidé mnohem víc nakupovat dárky, potraviny i další zboží přes internet. Více než stoprocentní nárůst on-line prodeje jídla přitom evidují už teď. Pro celý ekonomický segment e-shopů, dodavatelů a přepravních služeb začíná nejdůležitější sezona roku, letos ovlivněná pandemií.
16. 11. 2020|