TÉMA

Pavel Hais

Pediatra vzali do vazby a stovky dětí v Plané zůstaly bez lékaře. V okolí volno nemají

Tachovsko trápí nedostatek dětských lékařů. Jejich průměrný věk je téměř 65 let, tedy nejvyšší v zemi. Křehkost tamního zdravotnictví ukázal případ pediatra, který minulý týden kvůli opakovanému řízení v opilosti skončil ve vazbě. Tři obvody, kde ordinoval, teď řeší, jak ho nahradit v případě jeho odsouzení. Problémem je i získání zdravotní dokumentace pacientů. Patří totiž lékaři a její vydání musí mnohdy řešit právníci.
14. 2. 2024|

Zastupitelé Plzeňského kraje schválili smlouvu o převzetí Sušické nemocnice. Rozhodne město

Zastupitelstvo Plzeňského kraje schválilo návrh smlouvy na provozování Sušické nemocnice, jediné nemocnice v kraji, která patří městu. Smlouva předpokládá bezúplatné převedení nemocnice kraji a její začlenění do systému krajských nemocnic. Kraj ve smlouvě městu Sušici garantuje pouze zachování ambulantního provozu, laboratoří, pohotovosti a lůžek následné péče, nikoliv akutní lůžkovou péči. Rozhodnutí je nyní na městě, Sušice ale dlouhodobě bezúplatný převod odmítá.
27. 11. 2023Aktualizováno27. 11. 2023, 14:04|

Lékař chtěl v Merklíně zřídit novou ordinaci. Pojišťovna a svaz praktiků se postavily proti

Kolem poskytování lékařské péče na jižním Plzeňsku panují nejasnosti. V Merklíně se mladý praktický lékař pro dospělé pokusil otevřít vlastní praxi. Podpořili ho obec, kraj i občané. Zdravotní pojišťovna přesto žádost zamítla. Doporučila mu, aby začal ordinovat radši v Horšovském Týně, jenže tam lékař pro dospělé nechybí.
6. 10. 2023|

Kraj chce rozšířit Klatovskou nemocnici kvůli nedostatku lůžek. Součástí nového křídla má být i urgentní příjem

Plzeňský kraj řeší nedostatečnou kapacitu lůžek v Klatovské nemocnici. Přesunuli se do ní třeba pacienti z městské sušické nemocnice, kterou by kraj chtěl do několika let převzít. Teď ale zatím hledá firmu, která by připravila projekt k dostavbě dalšího křídla té klatovské. Součástí šestipodlažního bloku má být i urgentní příjem. Zároveň v areálu nemocnice dělníci dokončují nový pavilon pro dialýzu.
2. 10. 2023|

Nemocnici v Sušici by mohl provozovat kraj, schválili zastupitelé

Krajští zastupitelé v pondělí schválili záměr, podle něhož by od ledna 2024 městskou nemocnici v Sušici provozoval Plzeňský kraj. Radní Sušice o tom jednali v pondělí večer a uvítali by, kdyby zastupitelstvo kraje přehodnotilo podmínky. Informoval o tom náměstek hejtmana Pavel Hais (Piráti) a místopředseda města Karel Požárek (Sušická veřejnost), který od března nemocnici vede. Všichni diskutující i zástupci města se shodli na tom, že nemocnici chtějí zachovat.
3. 4. 2023Aktualizováno3. 4. 2023, 22:03|

Sušickou nemocnici by mohl provozovat Plzeňský kraj, záměr podpořili radní

Radní Plzeňského kraje v pondělí schválili záměr, podle kterého by hejtmanství provozovalo městskou nemocnici v Sušici. Podmínkou je, aby Sušice bezúplatně převedla nebo darovala kraji movitý i nemovitý majetek nutný k provozování nemocnice. Pokud by tam skončily zdravotní služby, byl by majetek bezúplatně převeden zpět městu. Provozování nemocnice krajem by začalo nejdříve v lednu 2024 a musí ho ještě projednat zastupitelstva kraje i města Sušice, řekl náměstek hejtmana Pavel Hais (Piráti). Zařízení se dlouhodobě potýká s finančními a personálními problémy.
20. 3. 2023Aktualizováno20. 3. 2023, 13:32|

Obchvat Brodu zrychlí dopravní dostupnost Sušicka. Stavba silnice se připravovala 15 let

V obci Brod na Klatovsku ve směru na Sušici vzniká téměř čtyři kilometry dlouhý obchvat za bezmála sto čtyřicet milionů korun. Zrychlí cestu řidičům z Plzně přes Klatovy a Plánici do Sušice. Stavba musí být hotová do konce letošního října kvůli dotaci, a také proto, že na ni navazuje oprava průtahu Kolincem s výstavbou kanalizace a chodníků.
24. 3. 2022|

Plzeňský kraj povede Ilona Mauritzová z ODS

Do čela Plzeňského kraje zastupitelé zvolili Ilonu Mauritzovou (ODS). Poslankyně a zastupitelka města Plzně byla do roku 2015 také rektorkou Západočeské univerzity. Občanští demokraté budou v regionu vládnout spolu s TOP 09, STAN a Piráty. Tato koalice má v zastupitelstvu 25 mandátů ze 45.
12. 11. 2020Aktualizováno12. 11. 2020, 13:27|