TÉMA

TASS

Přes ukrajinsko-ruské hranice přelétly desítky dronů v obou směrech. Na Ukrajině zůstal jeden mrtvý

Agentura Ukrinform napsala, že ukrajinská protivzdušná obrana v noci na neděli zničila jednu ruskou řízenou střelu a dvacet dronů. Jeden z poničených bezpilotních strojů se zřítil na obytný dům a zabil civilistu, oznámil na síti Telegram šéf oděské oblastní správy Oleh Kiper. Ruské ministerstvo obrany podle státní agentury TASS tvrdí, že tamní protivzdušná obrana zničila třiatřicet ukrajinských dronů nad několika ruskými regiony. O škodách se nezmiňuje.
17. 12. 2023|

V domě ruských médií v Berlíně našli policisté zápalné zařízení. Vyšetřují jeho účel

Německá policie v pátek zničila podezřelé zařízení, které našla v berlínském domě, kde bydlí zaměstnanci ruské státem ovládané tiskové agentury RIA Novosti. Vyšetřovatelé zjišťují, jak nebezpečný předmět byl a zda měli být Rusové terčem plánovaného útoku. RIA Novosti nalezené zařízení popsala jako kanystr omotaný dráty.
7. 5. 2022|

Ruská prokuratura žádá pro Navalného dalších 13 let za údajný podvod a pohrdání soudem

Ruská prokuratura požádala soud, aby uvězněnému Alexeji Navalnému uložil dalších 13 let vězení za údajný podvod a pohrdání soudem. Obhajoba naopak vyzvala soud, aby obžalovaného zprostil obvinění. Sám Navalnyj prohlásil, že je nevinen, a podotkl, že za vraždu se obvykle dávají mírnější tresty, než jaký pro něj nyní žádá prokuratura.
15. 3. 2022Aktualizováno15. 3. 2022, 15:35|

Ruští velitelé dostali dle rozvědky USA rozkaz připravit se k útoku na Ukrajinu

Velitelé ruských vojenských jednotek dostali podle americké tajné služby rozkaz, aby se připravili k útoku na Ukrajinu. Bělorusko pokračuje ve vojenských cvičeních s Ruskem, která měla původně skončit v neděli. Ruští vojáci, kteří se měli vrátit do vlasti, tak v zemi zatím zůstanou. Diplomatický zdroj agentuře Reuters pak řekl, že pozorovatelé OBSE na východní Ukrajině v sobotu zaznamenali téměř dva tisíce porušení příměří. Evropská unie upozorňuje na riziko záměrných dezinformací o údajných ukrajinských útocích, které mají posloužit Rusku jako záminka pro invazi.
20. 2. 2022Aktualizováno20. 2. 2022, 22:42|

Exprezidenta Kyrgyzstánu Atambajeva opět zadržely bezpečnostní síly

Kyrgyzské bezpečnostní síly znovu zadržely bývalého prezidenta Almazbeka Atambajeva, kterého v úterý jeho přívrženci během nepokojů osvobodili z vězení. V Biškeku se v sobotu sešel parlament, aby jednal o nové vládě. Podle zpravodaje agentury Reuters ale zatím není jasné, zda je sněmovna usnášeníschopná, vyžaduje to účast alespoň jednašedesáti poslanců.
10. 10. 2020|

V Minsku opět demonstrovalo nejméně sto tisíc lidí, přes čtyři stovky z nich policisté zatkli

V mnohých běloruských městech pokračují demonstrace proti režimu prezidenta Alexandra Lukašenka. V Minsku se podle médií k „Pochodu hrdinů“ sešlo přinejmenším sto tisíc lidí, podobně jako předchozí neděle. Na řadě míst metropole zatarasily zástupu cestu policejní kordony posílené jednotkami ministerstva vnitra. Policie oznámila, že jen v Minsku zadržela přes čtyři sta protestujících, informace o zatýkání však přišly i z dalších měst.
13. 9. 2020Aktualizováno13. 9. 2020, 21:53|