TÉMA

Poštovní známka

Syn s matkou „prali“ použité známky a měnili je na dražší

Výjimečný případ padělání známek řeší policie v Hradci Králové. Syn spolu s matkou nevytvářeli napodobeniny unikátů, ale falšovali známky v běžné korespondenci. Podle policistů šlo o stovky zásilek po Česku i do ciziny. Znalce překvapil i způsob provedení falzifikátů, už použité a orazítkované známky měnili pachatelé na zdánlivě nové.
20. 9. 2023|

Podle policie dala žena se synem do oběhu stovky falešných poštovních známek

Královéhradečtí policisté viní z trestného činu padělání a pozměnění známek šestašedesátiletou ženu a jejího třiačtyřicetiletého syna – během půl roku dali na pobočce České pošty na Královéhradecku do oběhu stovky falešných poštovních známek. Způsobili tím škodu dvacet tisíc korun, řekla mluvčí policie Iva Kormošová. Případ označila za kuriózní. „Královéhradečtí policisté se s takovým případem dosud nesetkali,“ doplnila.
18. 9. 2023Aktualizováno18. 9. 2023, 21:38|

Prezident Pavel má oficiální portrét. Poštovní známky jsou v deseti barevných provedeních

Prezident Petr Pavel představil svůj portrét, oficiální fotografii prvního páru a zveřejnil také podobu prezidentské poštovní známky. Kromě základní barevné a černobílé verze fotografie portrétu hlavy státu vzniklo i deset barevných verzí. Snímky jsou ke stažení na webu Hradu.
3. 5. 2023Aktualizováno3. 5. 2023, 20:38|

Pavel hovořil s polským prezidentem i o poválečné obnově Ukrajiny, přirovnal ji k Marshallovu plánu

O vztazích Polska a Česka, jejichž kvalitu vyzdvihli, o dopravní infrastruktuře, ale také vojenských otázkách hovořili prezidenti obou zemí Andrzej Duda a Petr Pavel ve Varšavě. Pavel s manželkou do Polska přicestovali na svoji druhou zahraniční návštěvu. Duda svého protějška přijal s vojenskými poctami. Pavel ve Varšavě jednal také s předsedy obou parlamentních komor a setkal se s krajany.
16. 3. 2023Aktualizováno16. 3. 2023, 23:09|

Zeman dolů, Pavel nahoru. Někde už vyvěsili neoficiální portréty nové hlavy státu

Prezidentská výměna byla už ve čtvrtek viditelná i na některých školách a úřadech. Portréty Miloše Zemana střídaly ty s Petrem Pavlem. Zatím šlo o neoficiální snímky, často fotografii, kterou nová hlava státu využívala v kampani.
10. 3. 2023|

Komu patří poštovní známka z první republiky? Soud v Semilech řeší třicet let starou krádež

Soud v Semilech se začal zabývat neobvyklým případem krádeže. Abraham Klein z Nizozemska se domáhá vrácení čtyřkorunové poštovní známky z první republiky. Známku jeho otci odcizil neznámý pachatel na světové výstavě v japonském Tokiu, která se konala před 32 lety. Nyní se objevila v jedné pražské aukci, kde ji policisté zajistili.
16. 2. 2023|

Nejstarší poštovní známka se chystá do aukce. Jednopennyovka se může prodat za stamiliony korun

Je jí 181 let, má černobílou barvu a je na ní vytištěná ještě mladičká britská královna Viktorie. Nejstarší poštovní známka světa zvaná Černá penny se chystá do aukce. Očekává se, že cena vůbec první nalepovací známky se v dražbě vyšplhá do astronomických výšin.
26. 10. 2021|

Odvolací soud dal Hejnové za pravdu. Atletka je vyobrazena na poštovní známce

Podle odvolacího pražského městského soudu je na známce vydané k olympijským hrám v Riu de Janeiro v roce 2016 vyobrazena Zuzana Hejnová, dvojnásobná mistryně světa v běhu na 400 metrů překážek. Soud zatím nerozhodl, zda má přední česká atletka za zveřejnění podoby na známce nárok na odškodnění od České pošty. Strany mají prostor na mimosoudní dohodu, jednání bude pokračovat 11. června.
28. 5. 2020|