TÉMA

Call centrum

Policie rozbila česko-ukrajinský gang falešných bankéřů, zadržela čtyřicet lidí

Královéhradecká policie s ukrajinskými kolegy zlikvidovala česko-ukrajinský gang falešných bankéřů, který je podezřelý ze stovek telefonických podvodů se škodou v desítkách milionů korun. V Česku a na Ukrajině policisté minulý týden zadrželi čtyřicet lidí. Uvedla to mluvčí královéhradecké policie Iva Kormošová. Policie předpokládá, že obviněným ještě prokáže dalších několik stovek podvodů, s nimiž vzroste i způsobená škoda. Na případu pracovala téměř rok a půl. V úterý o své části případu informovala ukrajinská policie.
24. 4. 2024Aktualizováno24. 4. 2024, 12:07|

Chci žít. Ukrajinský projekt, díky kterému se Kyjevu dobrovolně vydaly tisíce ruských vojáků

Ruští vojáci bojující na Ukrajině mohou zavolat na speciální ukrajinskou linku a oznámit, že již nechtějí bojovat. Speciální call centrum zřídilo ministerstvo obrany a funguje čtyřiadvacet hodin denně. Od loňského března se Kyjevu dobrovolně vydalo deset tisíc ruských vojáků.
12. 3. 2023|

Vyplácení dávek se zpožďuje, žadatelé nevědí proč. Úřad práce tak rozšiřuje služby své telefonické linky

Lidé žádající pomoc od státu, například příspěvek na bydlení, si mohou počkat i několik měsíců. Vyplácení dávek se totiž v některých případech zpožďuje. Po delší době se tak žadatelé na úřady obracejí znovu a zjišťují stav své žádosti. I proto Úřad práce rozšířil služby svého call centra. Od středy volající budou moci zjistit třeba to, jak daleko je zpracování jejich žádosti o konkrétní dávku. Mohou také zkontrolovat, zda při podání neudělali chybu, která vyřízení protahuje.
31. 1. 2023|

Ostravské call centrum nabídlo své pracovníky pro trasování nemocných. Hygiena odmítla

Krajským hygienickým stanicím s nárůstem odebraných vzorků výrazně přibývá práce. Premiér Andrej Babiš (ANO) už o víkendu požádal o pomoc majitele call center, kteří by hygienikům mohli poskytnout zkušené pracovníky pro trasování kontaktů nakažených covidem-19. Jedno z ostravských call center se tak obrátilo na krajskou hygienu, ta ale jeho nabídku nevyužila. Nyní probíhá jednání a podpis meziresortních smluv, podle kterých by měly hygienikům pomoci ostatní státní instituce.
15. 10. 2020|

Komárkova KKCG prodala největšího provozovatele call center v Česku

Investiční skupina KKCG podnikatele Karla Komárka prodala největšího provozovatele zákaznických telefonních center v Česku, společnost Conectart, fondům skupiny Genesis Capital. Cenu firmy neuvedly. Conectart provozuje call centra v osmi českých městech a zaměstnává přes tisíc operátorů. Vypořádání transakce se podle společností očekává během léta a podléhá schválení Úřadu pro ochranu hospodářské soutěže.
18. 5. 2020|