TÉMA

Jednání vlády

Slovensko pomůže Česku s přípravou obranné dohody s USA, uvedl Heger po společném jednání vlád

Členové české a slovenské vlády v pondělí jednali v Trenčíně na západě Slovenska. K tématům společného vládního zasedání patřilo posilování energetické bezpečnosti, eliminace závislosti na ruských surovinách, konkurenceschopnost i obranná spolupráce. Slovenský premiér Eduard Heger po jednání doporučil České republice podepsat obrannou smlouvu s USA. S českým předsedou vlády Petrem Fialou (ODS) se shodli na pokračování západní pomoci Ukrajině.
3. 4. 2023Aktualizováno3. 4. 2023, 17:16|

Vláda schválila novelu energetického zákona. Zrušila také tisíce nepoužívaných norem

Vláda schválila novelu energetického zákona. Ta dává státu možnost nastavit maximální výši výkupní ceny energií. Navrhla také zrušit více než deset tisíc nadbytečných zákonů, nařízení a vyhlášek, které jsou většinou formálně platné, ale již nepoužívané.
9. 11. 2022Aktualizováno9. 11. 2022, 16:39|

Vláda schválila navýšení platů státních zaměstnanců o 1400 korun měsíčně. Navrhla i zvýšení dávek na bydlení

Vláda schválila navýšení platů ve veřejném sektoru. Informovala o tom ministryně financí Alena Schillerová (ANO). Končící kabinet hnutí ANO a sociálních demokratů také stanovil podmínky pro dávku mimořádné okamžité pomoci v souvislosti se zdražováním energií a krachem dodavatelů.
10. 11. 2021Aktualizováno10. 11. 2021, 14:15|

Cesta do Moskvy se ruší kvůli jednání vlády, jsem tam potřeba, prohlásil Hamáček

Moskevské jednání vicepremiéra a pověřeného ministra zahraničí Jana Hamáčka (ČSSD) o nákupu vakcíny Sputnik V se ruší kvůli zasedání vlády, kterého se Hamáček musí zúčastnit. Oznámil to v sobotu ráno po předchozím stručném sdělení premiéra Andreje Babiše (ANO), že se ohlášená cesta neuskuteční. Rozhodnutí letět do Moskvy oznámil Hamáček ve středu, měla to být první návštěva českého ministra zahraničí v Rusku po patnácti letech. Záměr však ostře kritizovala část opozice.
17. 4. 2021Aktualizováno17. 4. 2021, 19:44|

Vláda schválila rekordní schodek rozpočtu. Trhovci, prodejci aut a řemeslníci se vrací do práce

Vláda schválila kvůli dopadům šíření koronaviru zvýšení schodku státního rozpočtu v letošním roce na rekordních 300 miliard korun. Kabinet tak odsouhlasil navýšení schodku už podruhé během necelého měsíce. Do Česka se od pondělí vrátily farmářské trhy. Otevřely se ale i provozovny řemeslníků, autosalony a opravny aut. Všichni budou muset při práci dodržovat přísná hygienická opatření. Omezení uvolnily také vysoké školy, v limitovaném počtu je mohou navštěvovat studenti závěrečných ročníků. Potvrzených případů nákazy koronavirem v Česku je k pondělnímu ránu 6838, úmrtí v souvislosti s nemocí je 194.
20. 4. 2020Aktualizováno20. 4. 2020, 18:52|

Omezení volného pohybu v České republice kabinet opětovně prodloužil do 11. dubna

Omezení volného pohybu v Česku, které má bránit šíření nového typu koronaviru, kabinet v pondělí opětovně prodloužil do soboty 11. dubna. Restaurace rovněž zůstanou uzavřené do tohoto data. Vláda také prodloužila zákaz maloobchodního prodeje a prodeje služeb v provozovnách. Nově budou muset do karantény všichni, kteří se vrací do země.
30. 3. 2020Aktualizováno30. 3. 2020, 20:48|