TÉMA

Dopravní terminál

V terminálu MHD v Liberci panují zmatky. Začala druhá etapa jeho rekonstrukce

Cestující městskou hromadnou dopravou v Liberci se musejí obrnit trpělivostí. V dolním centru totiž začala další etapa rekonstrukce dopravního terminálu, který je nejfrekventovanějším místem v krajském městě. Po zkušenostech z první etapy prací jsou v terminálu také informátoři, kteří by měli cestující nasměrovat ke správným nástupištím.
20. 11. 2023|

Po dosud nevyužívaném mostě přes Pražský okruh by mohly jezdit tramvaje. Technický stav zjistí průzkum

Pražské tramvaje by měly zajíždět blíže k letišti – takový záměr v uplynulém týdnu odsouhlasili radní. Spoje mají končit u chystaného dopravního terminálu Dlouhá Míle. Přes Pražský okruh se pak tramvaje budou muset dostat po mostě, přitom jeden už v místě stojí.
31. 7. 2023|

Hradecký dopravní terminál je předmětem sporu mezi krajem a městem. Neshodnou se na poplatku za vjezd

Královéhradecký magistrát a kraj se neshodou na ceně za vjezd na terminál veřejné dopravy v krajské metropoli. Město, kterému terminál patří, požaduje více než dvojnásobek současného poplatku za vjezd, ten činní 55 korun. Kraj ovšem nabízí jenom o šestnáct korun víc. Dopravní podnik si dokonce nechal vypracovat analýzu, ze které vyplynulo, že ve srovnatelně velkých městech v Česku, jsou často poplatky mnohem vyšší.
5. 1. 2022|

V Havířově se otevřelo opravené přednádraží. Je z něj moderní dopravní uzel

V Havířově byl v pátek uveden do provozu kompletně přebudovaný prostor před vlakovým nádražím. Vznikl moderní přestupní terminál s krytými zastávkami a koridory pro chodce, kromě toho je pro řidiče připraveno až 134 parkovacích míst. Přestavba přišla na 117 milionů korun, z čehož až 90 procent zaplatí dotace, řekl havířovský primátor Josef Bělica (ANO).
5. 2. 2021|

Správa železnic zatím nemůže vykupovat pozemky pro terminál u letiště, udělá to za ni Praha

Praha již začne vykupovat pozemky, které budou potřeba pro budoucí dopravní terminál na Dlouhé míli poblíž Letiště Václava Havla. Město později pozemky poskytne Správě železnic, která na rozdíl od města pozemky vykupovat nemůže, dokud nezíská územní rozhodnutí. Vyplývá to z memoranda, které schválila pražská rada. Trať na letiště by měla vést do roku 2028.
23. 11. 2020|

Prostor před havířovským nádražím se promění ve staveniště. Vyroste tam nový dopravní terminál

V Havířově začali stavět nový dopravní terminál za 111 milionů korun. Prostor před vlakovým nádražím, které vzniklo v 60. letech minulého století, by se měl během roku proměnit v moderní dopravní uzel. Už v červnu současně začne dlouho očekávaná rekonstrukce původní výpravní haly postavené v bruselském stylu, které donedávna hrozilo zbourání.
5. 2. 2020|