TÉMA

URNA

Je to noční můra každého policisty, shodli se ti zasahující na filozofické fakultě

Oba byli ve čtvrtek v práci, oba se dostali k Filozofické fakultě Univerzity Karlovy jako jedni z prvních. Policisté Nela Musálková i Radomír Bohuslávek dostali od operačního důstojníka totožné základní informace – jedná se o zásah proti ozbrojenému muži.
24. 12. 2023|

Postup policie byl velmi dobrý, hodnotí bezpečnostní analytik Foltýn a bývalý operátor URNA Svozil

Policie postupovala při zásahu proti střelci na pražské Filozofické fakultě Univerzity Karlovy velice rychle a naprosto logicky, shodli se bezpečnostní analytik Otakar Foltýn a bývalý operátor Útvaru rychlého nasazení Policie ČR (URNA) Martin Svozil. Ač je případ takto tragické střelby ve škole v Česku ojedinělý, postup pro podobné situace mají prý bezpečnostní složky důkladně naučený.
21. 12. 2023|

Únik tajných dokumentů je pro USA vážnou hrozbou. Navíc k němu nedochází poprvé

Kauza úniků tajných dokumentů v USA podle expertů ukazuje, jak Američané přemýšlejí, a může ohrozit jejich reputaci. Podle ministra zahraničí Spojených států Antonyho Blinkena by to ale na spolupráci se strategickými partnery nemělo mít vliv. Tématu se věnuje pořad Zóna ČT24.
16. 4. 2023|

30 let zpět: Tajemná látka zvaná červená rtuť

Pašovanou látkou, kvůli které koncem srpna 1991 zasahovalo na letišti v Mošnově zvláštní policejní komando, měla být podle zpravodajských informací takzvaná červená rtuť. Přestože se o složení a vojenském využití této látky hojně spekulovalo, její existenci se nikdy nepodařilo průkazně ověřit.Vraťte se každý den na chvíli o 30 let zpět a podívejte se, jaké okamžiky přinesl rok 1991.
6. 9. 2021|

30 let zpět: Akce Ruzyně

Na jaře 1990 došlo ke dvěma větším vzpourám v československých věznicích. První a vážnější proběhla v březnu v Leopoldově. Druhá pak na konci května v ruzyňské věznici, ta také skončila zásahem policejních složek. 30. května Československá televize odvysílala reportáž o této události.Vraťte se každý den na chvíli o 30 let zpět a podívejte se, jaké okamžiky přinesl rok 1990.
30. 5. 2020|

Policie chystá reorganizaci. Vznikne analytický útvar i národní kriminální úřad

Od dubna příštího roku vznikne v policii zastřešující útvar, národní kriminální úřad, v jehož rámci bude fungovat nové centrální analytické pracoviště. Ve čtvrtek to oznámili policejní prezident Jan Švejdar a ministr vnitra Jan Hamáček (ČSSD). Podle Hamáčka se vznik nového útvaru nedotkne Národní centrály proti organizovanému zločinu (NCOZ), která vznikla před třemi lety sloučením protimafiánské a protikorupční policie.
12. 12. 2019Aktualizováno12. 12. 2019, 20:07|