TÉMA

I/35

Za poslední rok přibylo jen patnáct kilometrů dálnic. Ten příští ale přinese osmkrát víc

Rok 2023 nestál co do nových zprovozněných úseků dálnic příliš za řeč. Politici mohli přestřihnout pouze tři pásky na nových dálničních úsecích, dva z nich byly na dálnici D48, jeden na D7. Celkem přibylo patnáct kilometrů. Častěji se poklepávalo na základní kameny nových staveb, těch bylo zhruba třikrát více – osm úseků o celkové délce 55 kilometrů. Na železnici letos skončila komplikovaná výluka u Ústí nad Orlicí a také modernizace trati mezi Smíchovem a Radotínem na okraji Prahy, začaly naopak práce na koridoru u Berouna.
30. 12. 2023|

ŘSD zahájilo stavbu Palačovské spojky, má ulevit dopravě u Valašského Meziříčí

Začala výstavba takzvané Palačovské spojky. Pětikilometrová silnice propojí Valašsko a s ním i Zlínský kraj s dálnicí D48. Předpokládaná cena stavby je přes dvě miliardy korun. Spojka by měla začít sloužit řidičům za tři roky, řekl generální ředitel ŘSD Radek Mátl. Ulevit tak má dopravě v okolí Valašského Meziříčí.
5. 6. 2023Aktualizováno5. 6. 2023, 16:20|

Meteorologové dál varují před silným větrem a sněhovými jazyky. Ráno kvůli počasí kolabovala doprava

Až do půlnoci bude foukat vítr s nárazy kolem 70 kilometrů za hodinu, oznámili dopoledne meteorologové a vydali novou výstrahu. Dál také platí výstraha na sněhové jazyky. Sněžení a silný vítr ráno na některých místech vážně zkomplikovaly dopravu. Kvůli ledu na vozovce v ranní špičce téměř zkolabovala doprava na silnici I/35 u Svitav, dopoledne se ale situace zlepšila. Policie také už otevřela silnici z Tanvaldu do Harrachova, kam od pondělí nesměly kamiony.
31. 1. 2023Aktualizováno31. 1. 2023, 20:09|

Večer se zavře průtah Litomyšlí, vznikne nad ním nová lávka. Tisíce aut pojedou přes náměstí

Od pátečního večera do nedělního odpoledne bude zcela uzavřeno jedno z problematických míst české silniční sítě – průtah Litomyšlí na silnici I/35. Ředitelství silnic a dálnic nechá vyměnit nadchod u polikliniky. Kvůli uzavírce budou muset všichni řidiči, kterých bývá o víkendech 12 tisíc denně, projíždět ulicemi města, v jednom směru vede objízdná trasa přes historické Smetanovo náměstí.
25. 11. 2022|

Dálnice D35 má dvanáct nových kilometrů v Pardubickém kraji, nově končí poblíž Holic

Pardubický kraj má dálnici, Hradec Králové částečný obchvat. Ředitelství silnic a dálnic otevřelo 12,6 kilometru dálnice D35 od Opatovic k obci Časy, kde musí řidiči prozatím sjet na silnici I/36 západně od Holic. V příštím roce by měl být zprovozněn i navazující úsek, který již auta přiblíží k Vysokému Mýtu.
15. 12. 2021Aktualizováno15. 12. 2021, 20:11|

Cestu na Slovensko komplikují opravy ve Valašském Meziříčí. Novojičínsko čeká nápor kamionů

Ředitelství silnic a dálnic začalo ve Valašském Meziříčí opravovat frekventovanou Rožnovskou ulici, která je součástí hlavního tahu na Slovensko. Uzavřen je sice jenom kilometr a půl ulice, i to však způsobí velké problémy zejména v tranzitní dopravě. Objížďka pro kamiony vede přes Frenštát pod Radhoštěm, Příbor a Nový Jičín.
2. 8. 2021|

Hořice si vydechly, tisíce aut se vrátily na obchvat. Nový most nad železnicí je hotový

Po roce a půl je opět možné dojet po silnici I/35 z Hradce Králové do Jičína. Ředitelství silnic a dálnic v neděli ráno zprovoznilo nový silniční most u Hořic. Auta tak již nemusí zajíždět do města, kudy vedla objízdná trasa. Nový most přišel na 236 milionů korun bez DPH, podle ŘSD šlo o největší současnou investici na silnicích první třídy v Královéhradeckém kraji.
1. 11. 2020|

Pardubický kraj je tranzitním regionem, ve volbách může rozhodovat doprava nebo kauzy krajské nemocnice

Pardubický kraj je především tranzitním regionem, vede přes něj železniční koridor spojující Čechy s Moravou. Palčivým problémem je kamionová doprava, trasování budoucí dálnice D35, ale i investice do krajských silnic. Celou republikou pak otřásly kauzy pardubické nemocnice, kde malý chlapec po operaci mandlí upadl do bdělého kómatu.
4. 9. 2020|

Přímá trasa z Jablonce do Prahy bude uzavřená rok a půl do podzimu 2021

Uzavírka silnice I/65 u křižovatky Rádelský Mlýn, kde najíždějí auta směřující z Jablonce nad Nisou do Prahy nebo Hradce Králové na hlavní libereckou silnici, potrvá rok a půl. Začne 29. března a podle rozhodnutí libereckých krajských úředníků skončí 30. listopadu 2021. Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) původně žádalo ještě delší čas, nyní jeho krajský vedoucí řekl, že se silničáři budou snažit kratší termín dodržet.
4. 3. 2020|

Přestavba frekventované křižovatky začíná, cesta z Jablonce do Prahy bude kvůli ní delší

Začíná rekonstrukce křižovatky Rádelský Mlýn, která je důležitá pro spojení Jablonce nad Nisou s většinou republiky. Přípravné práce prozatím dopravu omezily, ráno se tvořily kratší kolony. Před koncem března ale začne úplná uzavírka nájezdů z jablonecké silnice, a tak ji budou muset řidiči směřující například z Jablonce do Prahy objíždět. Jak dlouho to potrvá, není ještě zřejmé, v nejhorším případě by mohla být uzavírka více než dvouletá.
2. 3. 2020|

Most u královéhradeckého nádraží je ve velmi špatném stavu, musí se zbourat. Řidiči zatím přišli o jeden pruh

Začíná mnohaleté přiškrcení dopravy na jedné z hlavních tepen v Hradci Králové. Kvůli velmi špatnému stavu mostu u hlavního nádraží je na něm čerstvě uzavřen jeden ze tří jízdních pruhů. Obavy, že by uzavření jednoho pruhu mohlo způsobit vážné dopravní problémy, se ale zatím nenaplnily. Ředitelství silnic a dálnic začalo připravovat stavbu zcela nového přemostění kolejiště – a provoz na tom starém zůstane omezen, dokud nový most nevznikne.
15. 11. 2019|