TÉMA

Divoká Šárka

Praha otevřela tramvajovou trať mezi Divokou Šárkou a Dědinou. Ostrý provoz začne v pondělí

Pražský dopravní podnik (DPP) v neděli uvedl do provozu prodlouženou tramvajovou trať z Divoké Šárky na sídliště Na Dědině. Provoz je zatím ukázkový, pravidelně pak začnou tramvaje lokalitu obsluhovat v pondělí. Nová trať se stavěla od poloviny loňského července a vyšla zhruba na 840 milionů korun. Jde o nejdelší tramvajový úsek, který dopravní podnik hlavního města za posledních dvacet let postavil.
22. 10. 2023|

Cestující se nově svezou tramvajemi z Barrandova až do Slivence

Pražský dopravní podnik (DPP) zprovoznil prodlouženou tramvajovou trať z Holyně do Slivence. Provoz zajistí tramvajové linky číslo 4 a 5. V neděli 22. října se podnik chystá zprovoznit také prodlouženou trať z Divoké Šárky na sídliště na Dědině.
13. 10. 2023Aktualizováno13. 10. 2023, 16:28|

S prázdninami začíná období výluk. Zastavilo se metro, tramvaje i vlaky na některých tratích

V Praze začalo množství výluk veřejné dopravy. Na týden se zastavilo i metro C v centru města, od středy navíc nebude jezdit ani část linky A. Tramvajím zase začala výluka na Vítězném náměstí. Velké výluky začaly s 1. červencem také na železnici. Vlaky nebudou většinu července jezdit z Prahy do Kladna, déle než týden bude výluka i mezi Pardubicemi a Hradcem Králové.
1. 7. 2023|

Pražský dopravní podnik chce dvě stě nových tramvají

Pražský dopravní podnik (DPP) vypsal tendr na dodávku až dvou set tramvají v předpokládané hodnotě 15 miliard korun. Vyplývá to z věstníku veřejných zakázek. Prvních čtyřicet vozů odebere závazně, na další uzavře rámcovou smlouvu do roku 2035. Na nákup první dvacítky vozů chce firma využít evropské dotace z Národního plánu obnovy. Vozy budou potřeba na obnovu vozového parku i obsluhu nových tratí.
21. 11. 2022|

Naučíme se lépe používat elektroniku... Dokonce mi už schází i školní jídelna. Žáci 5. B hodnotili výuku #nadalku

Stesk po kamarádech, ale i cesta k větší samostatnosti. Žáci páté třídy ze ZŠ a MŠ Červený vrch z Prahy 6 dostali za úkol zamyslet se nad pozitivy a negativy výuky na dálku. Učitelka Marie Hofmanová během koronavirové krize pořádá například videokonference, děti během výuky vzájemně spolupracují. Aby svým žákům alespoň částečně nahradila exkurze či výlety, připravila pro ně přírodovědnou a pohádkovou hru s úkoly v Divoké Šárce. Odborníci činnost pedagožky, která učí teprve první rok, chválí.
3. 6. 2020|

Donu Giovannimu vadí déšť, klidně se ale naloží do vany

Už patnáct let se do přírodního divadla v pražské Šárce vrací na konci prázdnin opera. Tentokrát se 1. září pod širým nebem hrál Don Giovanni, představení se však poprvé v historii projektu nemohlo dohrát kvůli silnému dešti. Jen o pár dní dříve se přitom slavné Mozartovo dílo hrálo schválně ve vodě – árie z Dona Giovanniho zpíval Adam Plachetka publiku naloženému ve vaně.
2. 9. 2019|
Počasí

Silná bouře na Šumpersku zaplavila domy a strhla auta. Desítky výjezdů kvůli počasí hlásí i středočeští hasiči

Přes Šumpersko se odpoledne přehnala silná bouřka. Nejvíce zřejmě zasáhla obec Jedlí, kde se voda dostala do domů a strhla také automobily. Voda zaplavila rovněž tamní továrnu, firma vodu odčerpává vlastními silami. Bouře postihla také Štíty, Šumperk a Rudu nad Moravou. Meteorologové už v sobotu upozorňovali, že tropické teploty v neděli vystřídají bouřky. Šest desítek výjezdů kvůli zatopeným níže položeným místům a popadaným stromům evidují i hasiči ze Středočeského kraje.
1. 9. 2019Aktualizováno1. 9. 2019, 23:07|