TÉMA

Bělá pod Pradědem

Dlouhé kolony, objížďky i zdržení. Po celém Česku začaly opravy silnic

Silničáři se po zimě pustili do oprav silnic i nových staveb. Řidiči tak na některých místech musí počítat se zdržením a objížďkami. Část krajů zároveň hlásí, že údržba a výstavba komunikací je kvůli inflaci nákladnější. Navíc teď na projekty dostávají míň peněz z Integrovaného regionálního operačního programu, a víc tak musí dávat ze svého rozpočtu.
16. 4. 2023|

Opravená silnice zlepší dopravu mezi Jesenickem a Bruntálskem. Práce stály 80 milionů

Stavbaři dokončili opravu osmikilometrového úseku frekventované silnice z Bělé pod Pradědem směrem na Videlské sedlo, která je důležitou spojnicí Jesenicka a Bruntálska. Obce i podnikatelé si od toho slibují zlepšení dopravní dostupnosti a zvýšený příliv turistů zejména z Moravskoslezského kraje. Roční opravu horské silnice zkomplikovala letní povodeň, kdy museli poškozenou stavbu dělníci opravit.
10. 9. 2021|

Hladiny řek klesají, noční výstraha před povodněmi se nenaplnila

Hladiny řek a potoků v Česku, které zvedly prudké víkendové lijáky, vytrvale klesají. V tuto chvíli už nejsou žádné ani na druhém stupni. První stupeň platí na Úslavě nebo Berounce. Nebezpečí už nehrozí na Ploučnici a Lužické Nise. Rozvodněné toky poškodily silnice, mosty, utrhly se některé svahy a vytopená je i řada domů. Dvě vesnice hasiči preventivně evakuovali.
19. 7. 2021Aktualizováno19. 7. 2021, 20:27|

Začala oprava silnice přes Červenohorské sedlo. Dopravu řídí stavbaři i semafory

Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) v pondělí zahájilo opravu severní části silnice přes Červenohorské sedlo v Jeseníkách. Komunikace, jejíž nejvyšší bod leží 1013 metrů nad mořem, potřebuje po třinácti letech vyměnit asfaltový koberec. Řidiči se tak musí připravit na komplikace, které souvisí s frézováním stávajícího povrchu. Devítikilometrový úsek se bude opravovat postupně.
30. 9. 2019|

Je libo vlastní bunkr? Ministerstvo je prodává, například v Bělé pod Pradědem za 16 tisíc

Ministerstvo obrany se postupně zbavuje předválečných pevností, takzvaných řopíků. Některé bezúplatně převádí na obce a spolky, nebo nabízí prostřednictvím realitních kanceláří jako v Bělé pod Pradědem. Už zhruba pět tisíc bunkrů má nové majitele, prodej dalších se chystá.
20. 7. 2019Aktualizováno20. 7. 2019, 15:33|