TÉMA

Bruce Springsteen

Život jako film. Kdo v chystaných snímcích hraje Jacksona, Winehouseovou nebo Trumpa

Skutečné osudy vždycky budily zájem, ještě podpořit ho mohl nedávný oscarový úspěch snímku o „otci atomové bomby“ Robertu Oppenheimerovi. Filmaři se chystají přiblížit divákům také životy Michaela Jacksona, Donalda Trumpa nebo Amy Winehouseové. Na hlavní role v životopisných titulech kývli Tom Holland, Angelina Jolieová, Selena Gomezová či Timothée Chalamet.
6. 4. 2024|

Galerie: V roce 2024 v Česku vystoupí Andrea Bocelli, Rod Stewart i Lenny Kravitz

Zpěváci a kapely plánují na měsíce, ne-li roky dopředu, takže čeští fanoušci už vědí, s jakými velkými hvězdami mohou v roce 2024 počítat. Na česká pódia je přivádí zastávky koncertních turné i programy letních festivalů.
28. 12. 2023|

Paulu McCartneymu je osmdesát, za sebou má Beatles, před sebou koncerty

Paul McCartney oslavil 18. června osmdesáté narozeniny. Hromadnou gratulaci přijal už o pár dní dříve v New Jersey, kde zakončil americké turné. K narozeninám mu zazpívalo šedesát tisíc fanoušků a také Jon Bon Jovi nebo Bruce Springsteen.
18. 6. 2022|

„Bůh tehdy mlčel.“ Spojené státy si připomněly dvacet let od útoků na WTC

Tisíce lidí si v sobotu v místě, kde stávala newyorská dvojčata Světového obchodního centra (WTC), připomněly památku obětí teroristických útoků 11. září 2001. Obřad zahájilo rozvinutí americké státní vlajky za doprovodu hymny USA, po němž následovala minuta ticha ve chvíli, kdy před 20 lety první letadlo narazilo do severní věže WTC. Piety se zúčastnil americký prezident Joe Biden i jeho předchůdci Barack Obama a Bill Clinton. Na pietě v Pensylvánii promluvil také bývalý americký prezident George Bush mladší.
11. 9. 2021Aktualizováno11. 9. 2021, 23:08|

„Za změnu amerického příběhu.“ Time vyhlásil osobností roku Bidena a Harrisovou

Prestižní časopis Time zveřejnil osobnost (respektive osobnosti) roku 2020. Redakce amerického periodika vybrala dvojici: nastupující prezidentský tandem Joea Bidena a Kamalu Harrisovou. Poprvé v historii tak magazín vedle americké hlavy státu, byť nastupující, vybral i jeho viceprezidenta. Editor Time Edward Felsenthal k výběru uvedl, že oba prokázali, že „síla empatie je větší než zuřivost rozdělení.“
11. 12. 2020Aktualizováno11. 12. 2020, 07:35|

Neuvěřitelný Ivan Král. Hrál s hvězdami, napsal světový hit, nyní vypráví svůj americký příběh

Poznal zblízka legendy světového rocku a sám se zapsal do hudební historie. Nyní příběh Ivana Krále vychází jako autorizovaný životopis. Někdejší spoluhráč hvězd, jakými jsou Iggy Pop, Patti Smith nebo David Bowie, v knize popisuje divoká léta plná sexu, drog a rokenrolu.
16. 12. 2019|

Bruce Springsteen se vrací sám k sobě. Vydává album ovlivněné soulovými nahrávkami

Za jedenáct dní vydá hudebník Bruce Springsteen novou desku s názvem Western Stars, půjde o jeho devatenácté studiové album. Z chystané novinky představil americký rocker, který letos v září oslaví sedmdesáté narozeniny, už tři skladby.
3. 6. 2019|