TÉMA

Daniel Takáč

Chci, aby ČT udávala trendy na digitálním trhu, říká nastupující generální ředitel Souček

Za necelý měsíc bude mít Česká televize nového generálního ředitele. Rada České televize v červnu do této funkce zvolila dosavadního šéfa brněnského studia Jana Součka, který představil nejbližší spolupracovníky. Jak má Česká televize v budoucnu vypadat, představil v Interview ČT 24 nastupující generální ředitel. Rozhovor vedl Daniel Takáč.
5. 9. 2023|

Projev nového prezidenta byl smířlivý, ale premiér opět otevřel rány, řekl místopředseda ANO Vondráček

Místopředseda hnutí ANO Radek Vondráček v pořadu Interview ČT24 ocenil smířlivý, konstruktivní projev Petra Pavla po skončení prezidentských voleb. Do protikladu k tomu dal projev premiéra Petra Fialy (ODS), protože prý opět otevřel rány a neodpustil si poznámky o populismu a extremismu. Zároveň Vondráčka mrzí, že je narušena rovnováha ve společnosti, protože Senát, sněmovna, vláda a nyní i nový prezident jsou „jedna fronta“.
1. 2. 2023|

Jsem stejná jako obyčejní občané a vím, co je trápí, říká kandidátka na prezidentku Rohanová

Myslím si, že nejsem člověk, který žije v jakékoliv bublině, a přesně vím, co obyčejné lidi a firmy trápí, uvedla v Interview ČT24 prezidentka České asociace povinných Denisa Rohanová, která kandiduje na funkci prezidentky republiky. Jako hlava státu by do politiky chtěla přinést „ženský prvek“ a sama sebe označuje za spíše levicově orientovanou. O post se uchází jako nezávislá, a to na základě podpisů dvaceti poslanců. Ti už teď mandát nemají, ale svou listinu odevzdala v době, kdy ho ještě měli. Česká televize postupně přináší rozhovory se všemi uchazeči o Hrad. Rozhovor vedl Daniel Takáč.
28. 11. 2022|

Nestojím o podporu politických stran. Hlava státu má být nezávislá, říká uchazeč o funkci prezidenta Hilšer

Nejsem proti politickým stranám, ale nechci být závislý na mocensko-ekonomických skupinách, uvedl v Interview ČT24 uchazeč o funkci prezidenta republiky a senátor Marek Hilšer, který se pokoušel post hlavy státu získat už v roce 2018. Zmínil, že podpora kampaní kandidátů od velkých ekonomických sponzorů by podle něj neumožnila budoucímu prezidentovi vykonávat úřad nezávisle. Jako hlavní téma své kampaně označuje aktivní občanství, které odmítl nazvat aktivismem. Česká televize postupně přináší rozhovory se všemi uchazeči o Hrad. Rozhovor vedl Daniel Takáč.
24. 11. 2022|

Mám co nabídnout a vím, s kým spolupracovat, říká Fischer o kandidatuře na Hrad

Na Západě se do politických bojů běžně vracejí kandidáti, když jsou přesvědčení, že mají co nabídnout, uvedl v Interview ČT24 uchazeč o funkci prezidenta republiky a senátor Pavel Fischer, který se pokusil získat prezidentský post už v roce 2018. V kampani chce stavět na diplomatické zkušenosti a odmítá, že by jeho kandidatura byla součástí politické strategie vlády Petra Fialy. Česká televize postupně přináší rozhovory se všemi uchazeči o Hrad. Rozhovor vedl Daniel Takáč.
23. 11. 2022|

Povinné vakcíny u dětí nezpůsobí horší průběh COVID-19. Očkujte, nabádá lékařka

Rodiče by neměli kvůli epidemii nemoci COVID-19 odkládat očkování malých dětí. V populaci by podle pediatričky a místopředsedkyně České vakcinologické společnosti Hany Cabrnochové mohlo přibýt jiných infekcí, což by pro děti i pro celé zdravotnictví znamenalo velkou komplikaci. Praktičtí lékaři už na začátku března pacienty vyzvali, aby omezili zbytné návštěvy jejich ordinací. Před zamýšlenou návštěvou jim mají raději zavolat.
14. 4. 2020|
Interview ČT24

Armáda při epidemiích pomáhá běžně, ujistil budoucí šéf Evropské obranné agentury Jiří Šedivý

V dubnu začne Evropskou obrannou agenturu řídit Jiří Šedivý, někdejší letitý velvyslanec Česka při NATO a bývalý český ministr obrany. Na začátku měsíce ho vybrali zástupci členských států EU. Jiří Šedivý byl hostem Interview ČT24, na hrozby pro Evropu a na připravenost české armády na koronavirus se ho ptal Daniel Takáč.
10. 3. 2020|

Radikálním zástupcům demokracie ustupovat nebudu, řekl nový ombudsman Stanislav Křeček

Stanislav Křeček převzal ve čtvrtek vedení úřadu veřejného ochránce práv od své přechůdkyně Anny Šabatové. Před budovou na něj ráno čekali odpůrci, kteří se mu pokusili zablokovat vstup do úřadu, nesouhlasili totiž s výroky Křečka třeba o tom, že ombudsman věnuje příliš mnoho pozornosti diskriminaci. O nástupu do funkce, postojích a plánovaných změnách s ním vedl rozhovor Daniel Takáč.
20. 2. 2020|

Obrazem: Kamery v sametu. Mediální zákulisí 17. listopadu 2019

Třicáté výročí začátku sametové revoluce bylo pro Českou televizi zřejmě největší zpravodajskou akcí roku. Reportéři, kameramani i technici vyrazili na všechna důležitá místa v Praze i v regionech. Jakub Železný vedl rozhovory na Vyšehradě, Michal Kubal na Albertově a Martin Řezníček se Světlanou Witowskou moderovali Události z Národní třídy.
17. 11. 2019|

Rozhovory s lídry kandidátek do evropských voleb: Miroslav Tancoš (RDS)

Před volbami do Evropského parlamentu přináší ČT24 rozhovory s lídry všech kandidátek, které se o mandáty ucházejí. S číslem 8 kandiduje Romská demokratická strana, do voleb ji vede předseda strany Miroslav Tancoš. Rozhovor s ním vedl Daniel Takáč.
30. 4. 2019|

Rozhovory s lídry kandidátek do evropských voleb: Petr Kováč (JSIPRO)

Před volbami do Evropského parlamentu přináší ČT24 rozhovory s lídry všech kandidátek, které se o mandáty ucházejí. S číslem 18 kandiduje strana JSI PRO? Jistota Solidarita Investice pro budoucnost, do voleb ji vede předseda strany Petr Kováč. Rozhovor s ním vedl Daniel Takáč.
29. 4. 2019Aktualizováno29. 4. 2019, 18:30|