TÉMA

Asociace cestovních kanceláří ČR

Egyptské úřady uzavřely část pobřeží u Hurghady, útok žraloka má dvě oběti

Po útoku žraloka, který v pátek u egyptského letoviska Hurghada smrtelně zranil 68letou Rakušanku, místní úřady zavřely část pobřeží Rudého moře. Nepřístupné bude tři dny, informovala agentura AP. Egyptské úřady zároveň oznámily, že při útoku žraloka v Hurghadě zemřela ještě další žena, rumunská turistka.
3. 7. 2022Aktualizováno4. 7. 2022, 07:29|

Končí lex voucher. Cestovní kanceláře musí do poloviny září vrátit peníze za nevyužité poukazy z pandemie

V úterý končí lhůta platnosti zákona nazvaného lex voucher. Část klientů na jeho základě loni získala poukaz od cestovních kanceláří poté, co kvůli pandemii koronaviru nemohli odjet na plánovanou dovolenou. Pokud poukaz nevyužijí, cestovní kanceláře jim musí do poloviny září vrátit peníze. Podle ministerstva pro místní rozvoj zbývalo k 19. srpnu vyplatit poukazy zhruba za šest set milionů korun.
31. 8. 2021|

Zájem o dovolenou v Tunisku roste. Cestovatelům se uvolňují podmínky

Už příští víkend vypraví české cestovní kanceláře první lety do Tuniska. Oblíbená destinace se od tohoto týdne více uvolnila pro cestování. Ministerstvo zdravotnictví vyžaduje po příjezdu do Česka kratší, minimálně pětidenní karanténu a test. Očkovaní mají návrat do vlasti bez omezení.
29. 8. 2021|

Návrat z Madeiry bude složitější, na cestovatelské mapě si polepšilo Dánsko

Ministerstvo zdravotnictví aktualizovalo takzvaný cestovatelský semafor. Obtížnější bude návrat z Islandu, Estonska a Madeiry – přesunou se z oranžové do červené kategorie značící vysokou míru rizika nákazy koronavirem. Opačným směrem si polepší Dánsko a Lucembursko. Podmínky pro vstup si ale určují i státy samostatně. Například při cestě do Chorvatska či Bulharska platí povinnost prokázání bezinfekčnosti. Po návratu je pak třeba podstoupit test. Podle Asociace cestovních kanceláří čeští turisté podmínky převážně dodržují.
6. 8. 2021Aktualizováno6. 8. 2021, 21:44|

Turistů v Česku přibývá, letos by jich mohlo být přes 22 milionů. Ne všechna místa to vítají

Turistická sezona právě vrcholí. Agentura CzechTourism věří, že se počet turistů, kteří navštíví Česko a stráví tu minimálně jednu noc, přehoupne vůbec poprvé přes 22 milionů. Nejvíc lidí přijíždí tradičně z Německa, zájem o české památky ale roste mezi obyvateli Číny. Jejich počty se rok od roku zvyšují o desítky procent a už nyní čínští turisté svým počtem přeskočili ty z Ruska nebo Spojených států.
28. 7. 2019|
90' ČT24

Nedostatek letadel může pocítit až 350 tisíc Čechů, odhadl za cestovní kanceláře Jan Papež

Až 350 tisíc Čechů může v různé míře pocítit potíže s uzemněnými letadly Boeing 737 MAX, odhadl v pořadu Devadesátka ČT24 místopředseda Asociace cestovních kanceláří ČR Jan Papež. U jejich dovolených se mohou například měnit data a místa odletu, některé zájezdy mohou být kratší. Menší, případně dražší pak bude rovněž nabídka last minute zájezdů.
25. 4. 2019|