TÉMA

Jaroslav Ibehej

Policie stíhá tři lidi za přípravu nájemné vraždy

Policie zahájila stíhání tří lidí, podezírá je z přípravy nájemné vraždy a nedovoleného ozbrojování. Na webu o tom v pátek informoval mluvčí Národní centrály proti organizovanému zločinu (NCOZ) Jaroslav Ibehej. Obviněným hrozí patnáct až dvacet let vězení, případně výjimečný trest. Bližší informace k obviněným mluvčí neuvedl. Podle serveru iROZHLAS.cz a Radiožurnálu se případ týká pracovnice Nejvyššího kontrolního úřadu, která si přes prostředníka chtěla objednat zabití manžela.
2. 2. 2024|

Policie odložila případ, v němž Jurečka údajně nabídl odměnu za rezignaci šéfovi Úřadu práce

Policie nezahájila trestní řízení v případu odvolání generálního ředitele Úřadu práce Viktora Najmona ministrem práce a sociálních věcí Marianem Jurečkou (KDU-ČSL). České televizi to řekl mluvčí Národní centrály proti organizovanému zločinu (NCOZ) Jaroslav Ibehej s tím, že kriminalisté kauzu odložili.
23. 6. 2023|

Policie obvinila čtveřici, která ze seniorů vylákala téměř čtvrt miliardy korun

Policie obvinila čtyři lidi z toho, že podvodně vylákali ze seniorů částku celkově přesahující 234 milionů korun. Případ se týká skupiny společností Ramfin. Na webu to uvedl mluvčí Národní centrály proti organizovanému zločinu Jaroslav Ibehej. Podvedení lidé podle něj uvěřili nepravdivé legendě o zhodnocení jejich úspor formou investic.
8. 4. 2022|

Policie završuje kauzu podnikatele Horáčka. Případ dvou ústeckých policistů ale dosud uzavřen není

Policie uzavírá kauzu zdravotnických zakázek kolem lobbisty Tomáše Horáčka. Obvinění se mají seznámit se spisem. Národní centrála proti organizovanému zločinu zároveň navrhla obžalovat muže, který nabízel ovlivnit policejní šetření týkající se údajného vyvedení Horáčkových firem do zahraničí v době, kdy byl ve vazbě.
29. 1. 2022|

Policisté zasahovali v ČEZ, podle mluvčího firmy se jí vyšetřování přímo netýká

Policisté z Národní centrály proti organizovanému zločinu (NCOZ) v úterý několik hodin zasahovali v centrále energetické firmy ČEZ. Informaci serveru iDNES.cz potvrdil mluvčí ČEZ Ladislav Kříž. Podle něj se ale vyšetřování související s prohlídkou netýká přímo ČEZ. Mluvčí NCOZ Jaroslav Ibehej ČTK sdělil pouze, že policisté provádějí úkony trestního řízení.
23. 11. 2021Aktualizováno23. 11. 2021, 15:17|

Politik si to nemůže dovolit, ale já jsem tu transakci dělal před dvanácti lety, řekl Babiš ke kauze Pandora Papers

Informacemi ohledně Pandora Papers se bude zabývat Národní centrála proti organizovanému zločinu (NCOZ), podle policie prověří nejen premiéra Andreje Babiše (ANO), ale i všechny občany České republiky, kteří jsou v kauze uvedeni. Babiš v pondělí uvedl, že je skandální, pokud někdo říká, že pral nějaké peníze. České televizi řekl, že postup, kterým před dvanácti lety nakupoval nemovitosti ve Francii, nebyl vhodný pro politika. Tehdy ale v politice nebyl, upozornil. V rozhovoru pro tv.nova.cz připustil, že nemovitosti nakoupené ve Francii nyní pravděpodobně spadají do jím založených svěřenských fondů.
4. 10. 2021Aktualizováno4. 10. 2021, 20:08|

Inspekce obvinila tři policejní důstojníky z vynášení informací. Jinému podezření čelí i detektiv NCOZ

Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS) obvinila tři policejní důstojníky kvůli rozsáhlému úniku informací. Podle inspekce movitým podnikatelům poskytovali informace o tom, zda jsou tyto osoby, případně jimi ovládané společnosti, prověřované. Kromě tří policejních důstojníků v činné službě byli obviněni i dva bývalí policisté, jeden civilista a jedna firma. Inspekce také obvinila detektiva Národní centrály proti organizovanému zločinu (NCOZ) kvůli údajné spolupráci se stíhaným lobbistou.
23. 4. 2021Aktualizováno23. 4. 2021, 12:34|

Státní zástupce obžaloval expolicistu. Za 850 tisíc měl žádat poškození zabaveného telefonu

Státní zástupce podal obžalobu na bývalého pracovníka Kriminalistického ústavu. Žalobce ho viní z podplácení. Na dotaz ČT to uvedla státní zástupkyně Daniela Bartíková z Vrchního státního zastupitelství v Praze. Za úplatek 850 tisíc korun měl muž podle policie žádat poškození mobilního telefonu, který kriminalisté zabavili jako důkaz v trestním řízení. Za to obviněnému hrozí až šest let vězení. Případem se bude zabývat Okresní soud v Benešově.
9. 4. 2021|

Nákup testů pro školy od firmy Tardigrad prověřuje centrála proti organizovanému zločinu

Detektivové začali prověřovat zakázku ministerstva vnitra na nákup antigenních testů pro školy. ČT to potvrdil mluvčí Národní centrály proti organizovanému zločinu Jaroslav Ibehej. Policie šetří podezření, že vítěz tendru, společnost Tardigrad International Consulting, nesplnila podmínky výběrového řízení.
10. 3. 2021|

Policie navrhla obžalovat sedm lidí z podvodu za 290 milionů. Peníze jim poskytlo téměř 400 osob

Policie navrhla obžalovat sedm lidí, kteří podle ní vylákali od stovek osob víc než 290 milionů korun. Slibovali investici do firmy z Nového Zélandu se zhodnocením až pět procent měsíčně. Informoval o tom mluvčí Národní centrály proti organizovanému zločinu (NCOZ) Jaroslav Ibehej. Na aktivity firmy v roce 2017 upozornila Česká národní banka.
22. 11. 2020Aktualizováno22. 11. 2020, 14:49|

Policie navrhla obžalovat 23 lidí a firmu z krácení daně za 415 milionů

Policisté z Národní centrály proti organizovanému zločinu (NCOZ) navrhli obžalovat 23 lidí a jednu firmu z daňových úniků a praní špinavých peněz. Skupina podle detektivů fiktivními obchody s reklamními službami připravila stát zhruba o 415 milionů korun. Na webu policie o tom informoval mluvčí NCOZ Jaroslav Ibehej. Stíhaným hrozí v případě odsouzení tresty od pěti do deseti let vězení.
18. 4. 2019|