TÉMA

Místní

Soud řešil žalobu Chodova o navrácení teplovodní sítě

Ve sporu mezi dodavatelem tepla, společností Marservis, a městem Chodov znovu zasedal soud. Projednával žalobu města, na základě které má firma vyklidit výměníky tepla a předat radnici do užívání teplovodní síť. Právě o tu se vedou dlouholeté spory. Kauza, která na konci minulého roku skončila rozsáhlým výpadkem dodávek tepla a teplé vody, se ale ke svému konci ještě neblíží.
19. 2. 2024|

Marservis musí předat rozvod tepla městu Chodov, rozhodl soud

Společnost Marservis, která třicet let provozuje rozvod tepla ve městě Chodov, musí do patnácti dnů předat teplárenské zařízení městu, kterému podle rozhodnutí sokolovského okresního soudu patří. Rozhodl tak v předběžném opatření. Chodov, který se s firmou soudí o vlastnictví tohoto majetku dvacet let, by tak mohl začít dodávat teplo lidem sám. Sokolovský soud zároveň zamítl žalobu Marservisu proti Chodovu a městské společnosti Teplo Chodov. O rozhodnutí informoval starosta Patrik Pizinger (Místní).
9. 1. 2024Aktualizováno9. 1. 2024, 19:05|

Část Chodova na Sokolovsku byla den bez tepla. Bývalý dodavatel odpojil na dálku výměník

Obyvatelé části Chodova na Sokolovsku, včetně školky, sociálního zařízení a stovek domácností, byli zhruba den bez tepla. Bývalý provozovatel teplofikace, společnost Marservis, odmítl v rozporu s rozhodnutím soudu předat městu majetek, a naopak při pokusu města dostat se do jednoho z výměníků odpojil dodávku tepla, zřejmě na dálku. Starosta města Patrik Pizinger (Místní) označil situaci za bezprecedentní vydírání. Dodávky byly obnoveny ve čtvrtek odpoledne poté, co se městu podařilo dálkové ovládání zařízení obejít, řekl starosta.
23. 11. 2023Aktualizováno23. 11. 2023, 17:31|

Oprava Císařských lázní se chýlí ke konci, zbývá postavit „loď v láhvi“

Oprava budovy Císařských lázní v Karlových Varech se blíží ke konci, na řadu přijde vestavba koncertního sálu a příprava nové expozice lázeňství. Celkové náklady by měly dosáhnout zhruba 1,4 miliardy korun. Koncertní sál, který vznikne v atriu lázní, bude z mnoha ohledů unikátním řešením, jak po stránce stavební, tak i akustické.
26. 9. 2022|

Místo útlumu se těžba uhlí rozšiřuje. Rypadlo na Sokolovsku už je tam, kde mělo být za pět let

Uhelné společnosti plánovaly těžbu utlumit, ale nakonec ji spíše rozšiřují. Reagují na energetickou krizi a rizika spojená s dodávkami surovin z Ruska. Sokolovská uhelná zdůvodňuje rozšíření těžby v lomu Jiří potřebou zajistit dostatek uhlí na zimní sezonu. Podobně se zachová i OKD na Karvinsku.
9. 7. 2022|

Válka pojídá další město na Donbasu. V Bachmutu zůstala třetina z 90 tisíc obyvatel

Válka pojídá další město na Donbasu. V Bachmutu přežívají lidé i vedle zničených domů. Jsou rozezlení. Na novináře, na Vladimira Putina i Volodymyra Zelenského. „Zapomněl na Donbas! Staral se jen o Kyjev a Doněckou a Luhanskou oblast prostě zapomněl,“ viní obyvatelka Bachmutu Olena svého prezidenta. Ruské síly ostřelují pozice Ukrajinců v katastru města a palba je slyšet i v ulicích. Reportáž z místa natočil pro ČT Václav Černohorský.
30. 5. 2022|

Ve čtvrtek zdravotníci aplikovali druhý nejvyšší počet dávek vakcín

Testy ve čtvrtek zjistily 1218 případů nákazy covidu-19 v Česku. Zdravotníci pak tento den aplikovali druhý nejvyšší počet dávek vakcín za jeden den, bylo jich přes 85 tisíc. Celkový počet vyočkovaných dávek se blíží čtyřem milionům.
14. 5. 2021Aktualizováno14. 5. 2021, 16:46|

Karlovarský kraj zůstává bez vedení, zastupitelé ho nezvolili ani napopáté

Dva měsíce od voleb a po pěti jednáních ustavující zastupitelstvo nezvolilo vedení Karlovarského kraje. Dohoda mezi blokem 21 zastupitelů ze STAN, Pirátů, Místních, VOK a SNK1 a blokem K5 složeným z ODS a KDU-ČSL a jednou zastupitelkou zvolenou za SNK1 stále není uzavřená a naráží na neshody v personálním obsazení rady. Další jednání bude v pondělí 14. prosince.
7. 12. 2020|

Karlovarský kraj ani na třetí pokus nezvolil své vedení

Zastupitelé Karlovarského kraje ani na třetí pokus nezvolili nové krajské vedení. Aktuálně jde o jediný kraj bez domluvené koalice. Přes shodu na programu i koaliční smlouvě si stále nárokuje křeslo hejtmana blok 21 zastupitelů za STAN, Piráty, Místní, Volby pro kraj (VOK) a SNK1 i koalice ODS a KDU-ČSL. Další jednání zastupitelstva bylo přerušeno, sejde se 1. prosince.
26. 11. 2020|

Koalice v Karlovarském kraji je v nedohlednu. ODS chce post hejtmana, ostatní strany nabídly jen náměstka

Téměř měsíc a půl po volbách nejenže nemá Karlovarský kraj dohodnutou novou koalici, není ani jasno v tom, kdo by ji měl sestavit. Vyjednávání bloku stran kolem STAN a Pirátů s ODS a lidovci prozatím skončilo. ODS, přestože ve volbách nedosáhla výrazného úspěchu, chce post hejtmana. Ostatní strany, které doufají v sestavení koalice, to odmítly a nabídly občanským demokratům a lidovcům nanejvýš pozici prvního náměstka.
16. 11. 2020|

Zastupitelé Karlovarského kraje složili slib. Na ustavujícím zasedání ale nevolili vedení

Noví zastupitelé Karlovarského kraje ve čtvrtek složili slib. Na ustavujícím zasedání ale nevolili nové vedení kraje, jednání o koalici totiž stále pokračují. Blok 21 zastupitelů ze STAN, Pirátů, Volby pro kraj, Místních a SNK1 jedná o koalici s ODS a KDU-ČSL. Aktuálně jde o jediný kraj bez domluvené koalice. Dohodnout ji chtějí do týdne. Za týden by také mělo jednání zastupitelů pokračovat.
12. 11. 2020|

Bilance koaličního vyjednávání týden po krajských volbách: Vítězné ANO na mnoha místech končí v opozici

Po necelém týdnu od voleb se vyjednávání o rozdělení většiny krajských křesel posunulo do závěrečných fází.  V některých krajích již byly podepsány koaliční smlouvy nebo se v nejbližší době podepsat plánují. Jednání v některých regionech se ale zkomplikovalo a mohlo by ještě nějakou dobu trvat.  Vítěz voleb – hnutí ANO – se na mnoha místech dostává i přes výhru do opozice.
9. 10. 2020|

Karlovarská Volba pro kraj se štěpí v názoru na vyjednávání, část chce odejít z bloku

Koalice Volba pro kraj + Karlovaráci, která v krajských volbách získala tři mandáty, se názorově rozštěpila. Část Karlovaráků chce odejít z trojbloku se STAN a Piráty a jednat samostatně. Předseda Karlovaráků, lídr kandidátky a člen společného vyjednávacího týmu Josef März chce spojenectví se STAN a Piráty zachovat, oproti tomu místopřeseda Karlovaráků Miroslav Vaněk považuje trojblok za nefunkční projekt.
9. 10. 2020|

Jednání o koalici v Karlovarském kraji uvázla, hnutí Místní chce do opozice

Jednání o sestavení krajské koalice v Karlovarském kraji uvázla na mrtvém bodu. Místní – Hnutí nezávislých za harmonický rozvoj měst a obcí v úterý oznámili, že půjdou do opozice. Zdůvodnili to tím, že nechtějí být nástrojem politikaření velkých stran. Bez jejich hlasů v zastupitelstvu ale nemůže ani ANO s ODS, ani STAN s Piráty a Volbou pro Karlovarský kraj (VOK) sestavit koalici.
6. 10. 2020|

Praha krotí víkendový hluk. Do Dlouhé ulice, ráje restaurací a klubů, nesmí v noci auta

Pro nerezidenty a taxi bude v pátek od 22 hodin zakázán vjezd do pražské Dlouhé třídy a okolních ulic. Zákaz bude platit do sobotní třetí hodiny ranní. Cílem je zmírnit noční ruch, na který si stěžují místní obyvatelé. Kromě Dlouhé se uzavírka týká ulic V Kolkovně, Rámové, Masné a části ulic Kozí a Rybná. V ulici Dušní se v dotčené časy bude obracet jednosměrnost. Dodržování zákazu budou kontrolovat policisté a městští strážníci. Praha 1 o uzavírce informuje na svém webu.
12. 4. 2019|