TÉMA

Oliver Dlouhý

Pražské letiště ožívá. Cestovky i aerolinky věří v úspěšnou sezonu

Pražské Letiště Václava Havla ožívá. Aktuálně se odtud létá do zhruba devadesáti destinací. V červenci pak mají přibýt jak spoje, tak i cestující. V květnu jich letištěm prošlo podle prvních odhadů zhruba 130 tisíc – oproti květnu roku 2019 asi desetina. Podnikatelé očekávají, že v létě bude zájem o lety vysoký, kapacity mají poptávku převýšit opět na podzim.
16. 6. 2021|

Lidé cestovat chtějí, čekají jen na to, až to bude praktické a bezpečné, říká ředitel Kiwi.com

Cestování je oblast, která letos zazanemanala kvůli pandemii koronaviru obrovské propady. Ve většině zemí v podstatě ze dne na den vše skončilo –⁠ hranice se zavřely, letadla dosedla na zem a lidé chtěli za své letenky peníze zpátky. Navzdory součané situaci se však o „osud“ cestování ředitel a zakladatel vyhledávače Kiwi.com Oliver Dlouhý neobává. „Poptávka je, čeká se jen, až to bude praktické a bezpečné,“ uvedl v Interview ČT24.
6. 12. 2020|
OVM

Peníze za zrušené lety kvůli koronaviru získají všichni zpátky do konce roku, věří ředitel Kiwi.com

Pandemie koronaviru téměř ze dne na den zastavila veškerou leteckou dopravu. Aerolinky snižovaly platy, případně propouštěly a mnohé z nich ve snaze zabránit bankrotu zažádaly o státní pomoc. Cestujícím propadaly lety a řada z nich na své peníze dosud čeká. Jak ale uvedl v Otázkách Václava Moravce generální ředitel Kiwi.com Oliver Dlouhý, v tuto chvíli už z aerolinek dokázali vymoci kolem čtyřiceti až padesáti procent dlužných peněz a věří, že do konce roku uspokojí všechny.
27. 9. 2020|

Báli jsme se uzavření světa kvůli koronaviru, shodli se spíkři konference Anti-panic

Jak moc nám život zkomplikovalo uzavření hranic či omezení mezinárodního obchodu? Bude svoboda pohybu a podnikání v Evropě zachována? A jakou roli v tom všem hrají média? Tato témata otevřeli na on-line konferenci Anti-panic generální ředitel ČT Petr Dvořák, ministr zahraničí Tomáš Petříček (ČSSD), podnikatel Oliver Dlouhý, výkonný ředitel Mezinárodního filmového festivalu Karlovy Vary Kryštof Mucha a další hosté.
9. 6. 2020Aktualizováno9. 6. 2020, 17:44|

Světovým podnikatelem roku je Mazumdarová-Shawová, majitelka farmaceutické firmy Biocon

Soutěž Světový podnikatel roku vyhrála Indka Kiran Mazumdarová-Shawová. Její firma Biocon se zabývá výrobou dostupných léků pro chronicky nemocné pacienty. V současnosti se zaměřuje i na boj s onemocněním covid-19 v Indii. Loňské tržby společnosti, která patří k největším biofarmceutickým firmám v Asii, dosáhly 800 milionů dolarů.
4. 6. 2020|

Ocenění Podnikatel roku získal zakladatel Kiwi Oliver Dlouhý

Vítězem ocenění EY Podnikatel roku za loňský rok se stal zakladatel a spolumajitel společnosti Kiwi Oliver Dlouhý. Prodejce letenek Kiwi.com patří mezi nejúspěšnější české start-upy se zákazníky po celém světě. Výsledky organizátoři vyhlásili v úterý večer v pražském paláci Žofín. Dlouhý bude v červnu reprezentovat Českou republiku na světovém finále soutěže v Monte Carlu.
4. 3. 2020|

Většinu v brněnské Kiwi.com koupil americký General Atlantic. Cena je tajná, spekuluje se o miliardách

Většinový podíl v brněnské firmě Kiwi.com, která vytvořila vyhledávač levných letenek, koupil americký fond General Atlantic. Svůj podíl prodal Impuls Capital Ondřeje Tomka i další investoři. Podle tiskové zprávy společnosti Kiwi.com si spoluzakladatelé Oliver Dlouhý a Jozef Képesi ponechají nadále významný podíl. Cenu transakce společnost zveřejňovat nebude, řekl její zakladatel Oliver Dlouhý. Podle dřívějších nepotvrzených údajů měl General Atlantic za podíl zaplatit téměř tři miliardy korun.
3. 6. 2019Aktualizováno3. 6. 2019, 11:25|

Start-up Motionlab se probojoval do finále celosvětové soutěže. Stačilo mu šest měsíců na trhu

Český start-up Motionlab, což je platforma pro tvorbu personalizovaných videoreklam, se dostal do květnového celosvětového finále soutěže Startup World Cup v San Francisku. Podařilo se mu to díky úspěchu v evropském kole, které se tento týden konalo v Praze.
12. 4. 2019|