TÉMA

Hořovice

Policie prověřuje vraždu ženy a dvou dětí v Hořovicích, podezřelý je po smrti

Policisté a hasiči v sobotu našli v jednom z bytových domů v Hořovicích na Berounsku tři mrtvé lidi, zemřeli násilnou smrtí. Šlo o matku a dvě malé děti. Podezřelým je ženin partner, policie ho vypátrala mrtvého na Břeclavsku. Vyšetřovatel zahájil úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání zvlášť závažného zločinu vraždy. Přesnou příčinu úmrtí by měla určit soudní pitva. Informovala o tom policejní mluvčí Michaela Richterová.
25. 2. 2024Aktualizováno25. 2. 2024, 13:14|

Reportéři ČT: Ruský organizovaný zločin pere v Česku špinavé peníze. Firma vytvořila dojem, že pomáhá dětem z Ukrajiny

Česko je pro ruský organizovaný zločin jednou ze zaslíbených zemí – zejména pro praní špinavých peněz. Ročně se v Česku podle Finančního analytického úřadu vyperou desítky miliard korun. Nečinná firma s ruskými majiteli přes své účty u České spořitelny protočila tři čtvrtě miliardy. Banka na to upozornila a policie před dvěma lety zajistila sto milionů. Letos však musela peníze opět uvolnit, protože Rusko nespolupracuje na odhalení pachatelů. A co může být lepší pro zmatení stop než vytvořit dojem, že firma pomáhá ukrajinským dětem? Pro Reportéry ČT se tématu věnoval Dalibor Bártek.
1. 11. 2022|

Policie stíhá odpadovou firmu za krácení daní se škodou 3,76 miliardy korun

Národní centrála proti organizovanému zločinu (NCOZ) začala stíhat firmu z krácení daní kvůli nakládání s odpady. Server Lidovky.cz napsal, že stíhání čelí firma AVE CZ odpadové hospodářství a kriminalisté vyčíslili škodu na 3,76 miliardy korun. AVE CZ potvrdila, že čelí stíhání. Podle firmy je nepodložené a postavené na chybných závěrech, miliardovou škodu označila za virtuální.
25. 8. 2022Aktualizováno25. 8. 2022, 16:54|

Silný vítr a sněžení na některých místech komplikují dopravu, výstraha platí i na pondělí

I v pondělí by mělo ve vyšších polohách Česka silně sněžit. Na horách může ojediněle napadnout až půl metru sněhu a hrozí sněhové jazyky a závěje. Podobně jako v neděli očekává Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) kalamitní situaci a s tím spojené problémy v dopravě nebo energetice. Kvůli silnému větru a sněžení uzavřeli silničáři komunikaci druhé třídy z Božího Daru na Klínovec. Kvůli spadlým stromům zasahovali i hasiči ve středních Čechách. Na Berounsku zase silný vítr převrátil linkový autobus.
6. 2. 2022Aktualizováno6. 2. 2022, 22:15|

Dálnice D5 na Berounsku byla po jedenácti hodinách od hromadné nehody zcela zprůjezdněna

Dálnice D5 je opět průjezdná v obou směrech. Uzavřena byla po dopolední hromadné nehodě na 33. kilometru u Žebráku. Havarovaly desítky aut. Zdravotnická záchranná služba kvůli rozsahu nehody aktivovala traumaplán, srážka se však obešla bez úmrtí a těžkých zranění. Lehce nebo středně těžce se zranilo šest lidí. Směrem na Plzeň byla dálnice bez omezení zprůjezdněna v 19:00, potom ale ještě trvalo tři a půl hodiny, než se podařilo otevřít i směr na Prahu.
20. 1. 2022Aktualizováno20. 1. 2022, 22:38|

Dobrovolníci uklízeli českou přírodu od odpadků, akcí byly stovky

Dobrovolníci v sobotu uklízeli českou přírodu od odpadků, země se tak zapojuje do čtvrtého ročníku celosvětové úklidové akce World CleanUp Day. Po celém Česku bylo naplánováno několik stovek úklidů a mnohé další se uskuteční i v nadcházejících dnech. Zájemci, kteří se chtějí zapojit, najdou jejich přehled na interaktivní mapě na webu spolku Ukliďme Česko.
18. 9. 2021|

V úterý přibylo 5033 nakažených, v nemocnicích je nejméně pacientů od prosince

V úterý přibylo v Česku dalších 5033 potvrzených případů nemoci covid-19, o 546 méně než před týdnem po prodlouženém velikonočním víkendu. Počet lidí, kteří od začátku epidemie s koronavirem zemřeli, se zvýšil na 28 124. Od středy se otevírá možnost registrace k očkování lidem nad 65 let.
14. 4. 2021Aktualizováno14. 4. 2021, 21:48|

Česko už nepotřebuje pomoc ze zahraničí, řekl Hamáček. V neděli přibylo přes dva tisíce nakažených

V neděli v Česku testy odhalily 2373 nových případů covidu, o 955 méně než před týdnem – počet hospitalizovaných se ale stále dramaticky nesnížil. Ministr vnitra Jan Hamáček (ČSSD) přesto uvedl, že ministerstvo zahraničí stáhlo žádosti o pomoc ze zahraničí s tím, že tuzemské nemocnice by už měly situaci zvládnout. Země má od začátku pandemie přes 24 tisíc obětí, první člověk v souvislosti s nákazou v zemi zemřel přesně před rokem.
22. 3. 2021Aktualizováno22. 3. 2021, 17:21|

Čáslav chystá stížnost k Ústavnímu soudu. Skládka jí údajně neproplácí poplatky

Město Čáslav si chce stěžovat u Ústavního soudu kvůli novému zákonu o odpadech, který minulý týden schválila Poslanecká sněmovna. Odsouhlasený návrh zpětně ulevil skládkám. Zatímco ale hora odpadků za městem roste, kompenzace pro Čáslav tomu podle tamní radnice neodpovídá. Ve sporu jde o stovky milionů pro obce i pro stát.
7. 12. 2020|

U Hořovic zemřel parašutista, neotevřel se mu padák

U Hořovic na Berounsku v sobotu dopoledne zemřel parašutista, kterému se při seskoku neotevřel padák. Záchranářům se ho již nepodařilo oživit. Případem se teď zabývají kriminalisté.
13. 6. 2020|

U Mladé Boleslavi a Hořovic strojvedoucí projeli návěst stůj, nikdo se nezranil

Dva incidenty na železnici, při nichž strojvůdci porušili zákaz jízdy, se ve čtvrtek staly ve Středočeském kraji. U Mladé Boleslavi projel ráno rychlík společnosti Arriva návěstidlo se signálem stůj a poškodil při tom výhybku. Nikdo se nezranil, protijedoucí vlak byl včas zastaven, informoval  mluvčí Drážní inspekce Martin Drápal. Podobný incident se stal ale i u Hořovic na Berounsku. Tam zase projel návěstidlo zakazující jízdu osobní vlak Českých drah a dostal se na kolej, po níž jel proti němu rychlík. Oba vlaky zastavily na pokyn dispečerů dva kilometry od sebe. Ani v tomto případě se nikdo nezranil.
26. 12. 2019Aktualizováno26. 12. 2019, 14:42|

Na Příbramsku se srazila sanitka s vlakem, převážený pacient zemřel

Na železničním přejezdu v Čenkově na Příbramsku se ve čtvrtek ráno srazila sanitka s osobním vlakem. Převážený pacient zemřel, zraněná spolujezdkyně řidiče sanitky se lehce zranila, cestujícím ve vlaku se nic nestalo. Převozní sanitka patří hořovické nemocnici.
4. 4. 2019Aktualizováno4. 4. 2019, 13:30|