TÉMA

Asociace provozovatelů mobilních sítí

Virtuální operátor si účtoval bezplatnou koronavirovou linku. Šlo o chybu, tvrdí

Koronavirová informační linka 1221 má být bezplatná. Tři největší operátoři od podzimní dohody se státem hovory neúčtují. Vrituální operátoři, jejichž služby využívají stovky tisíc lidí v Česku, ale mají volnější ruce.
26. 4. 2021|

Registrace seniorů po výpadku funguje, termín očkování ale dostal jen zlomek zájemců. Volných časů přibývá, opozice i tak hovoří o selhání

Senioři nad 80 let se mohou od pátečního dopoledne přihlašovat na očkování proti covidu-19, do večera se jich podle ministra zdravotnictví Jana Blatného (za ANO) registrovalo do systému 109 tisíc, jen zlomek ale již má termín vakcinace. Zahájení provozu se neobešlo bez problémů. Podle premiéra Andreje Babiše (ANO) rezervační systém na chvíli vypadl, ale funguje. Politici navíc již nepočítají s tím, že by od 1. února otevřeli rezervační systém pro všechny. Na řadu zřejmě půjdou nejprve lidé nad 65 let.
15. 1. 2021Aktualizováno15. 1. 2021, 21:37|

Covidová linka 1221 by mohla být zdarma. Volání je ale zatím bezplatné pouze u T-Mobilu

Mobilní operátoři začali jednat s ministerstvem zdravotnictví o provozu celostátní linky 1221. Ta je zatím zpoplatněna od 3 do 6 korun za minutu. Společnost T-Mobile uvedla, že od středy nebude při volání účtovat žádné poplatky. Zároveň jako ostatní operátoři dodává, že o účelu linky až do úterka nevěděli.
9. 9. 2020|

Neuvěřitelné, postrádá to smysl. Babiš kritizuje dokument o cenách mobilních dat, který si vyžádal

Premiér Andrej Babiš (ANO) zkritizoval dokument o reálných cenách mobilních dat, který mu dodala Asociace provozovatelů mobilních sítí (APMS). Obsah šestistránkové prezentace označil za neuvěřitelný, chybí v ní podle něj základní údaje. O ně požádal v polovině března v rámci „tlaku na levnější data,“ jak své tažení označil. Mluvčí asociace Jiří Grund řekl, že premiér asi zapomněl, že stát financuje Český telekomunikační úřad, který má údaje o cenách k dispozici.
26. 3. 2019Aktualizováno26. 3. 2019, 19:38|