TÉMA

Semafory

Stavba nové tramvajové trati na Václavském náměstí v Praze začne na konci června

Stavba nové tramvajové trati v horní polovině Václavského náměstí v Praze začne letos 29. června a potrvá tři roky. Tramvaje přes náměstí mezi Vodičkovou a Jindřišskou ulicí nepojedou od tohoto data až do 30. září, řekl technický ředitel dopravního podniku (DPP) Jan Šurovský. Náklady na vybudování trati od Národního muzea doprostřed náměstí vyjdou na 1,24 miliardy korun. Jako první vznikne odbočka a napojení ze současné tramvajové trati a práce budou postupovat směrem k muzeu. Auta budou po dobu výstavby jezdit obousměrně v jedné polovině náměstí.
15. 4. 2024Aktualizováno15. 4. 2024, 15:14|

Průjezd Buchlovskými kopci se protáhne, až do podzimu přibyly na hlavním tahu semafory

Se zpožděním několika desítek minut musí počítat řidiči jedoucí po hlavním tahu Buchlovskými kopci na Uherskohradišťsku. Dopravu tam totiž nově až do listopadového konce oprav řídí v obou směrech semafory. Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) tím chce zajistit větší bezpečnost při opravách komunikace.
25. 7. 2023|

Hradec Králové ladí dopravní systém. Zatím radar lapá nic netušící řidiče a semafory zdržují sanitky

Hradec Králové se snaží vyladit dopravní systém radarů a kamer, který si nechal postavit za 331 milionů korun. V provozu je od května. Zatím se ale vedení města i dodavatel zabývají některými stížnostmi na fungování semaforů i kamer, které dohlížejí na řidiče. Například zatím není zajištěno, aby záchranáři dostali na semaforech přednost, někteří řidiči zase začali dostávat pokuty za rychlou jízdu, které si vůbec nebyli vědomi.
28. 6. 2023|

Smart systém v Hradci Králové budou nově využívat i hasiči a záchranáři

Přednostní průjezd královéhradeckými křižovatkami budou mít vedle vozidel MHD i vybraná auta hasičů a záchranné služby. Složky integrovaného záchranného systému se na tom dohodly s radnicí. Nový systém řízení dopravy město stál přes tři sta milionů korun.
19. 4. 2023|

Ukrajinci se musejí potýkat s výpadky proudu. Putin chce, abychom pomřeli, říká Klyčko

Kavárna paní Alyony se na jaře stala prvním podnikem, který v Buče hned po osvobození ukrajinskými silami otevřel. Chtěli tu co nejdříve zapomenout na hrůzy, které se odehrály pár bloků odsud. Několik měsíců se to dařilo, než Rusko vystupňovalo útoky na elektrárny, teplárny a rozvodné sítě. Do klidu je znovu daleko. Topení nefunguje, i hodiny denně teď musí vydržet bez elektřiny ze sítě. Bez přístupu k elektřině je aktuálně podle ukrajinského prezidenta Zelenského asi pět milionů Ukrajinců.
9. 11. 2022|

Řidiče v centru Havířova zdrží oprava asfaltu a výměna semaforů

Dopravu v centru Havířova komplikuje hned několik oprav. Omezený je provoz na Hlavní třídě a v ulici Dělnická. Řidiči by měli v místě hlavně v ranních hodinách při jízdě do práce počítat se zpožděním.
23. 7. 2021|

Státy EU sjednotí covidové semafory. Na pravidlech karantény a uznávání testů se neshodly

Státy Evropské unie sjednotí barevné hodnocení regionů podle stupně šíření koronavirové nákazy, ke vzájemnému uznávání testů či sladění karanténních pravidel však nepřistoupí. Shodli se na tom ministři unijních zemí, kteří tak pouze částečně podpořili koordinaci cestovních opatření proti covidu-19 navrhovanou Evropskou komisí. Členské země by podle schválených doporučení měly omezení přijímat vyváženě a nediskriminovat obyvatele žádných dalších států bloku.
13. 10. 2020Aktualizováno13. 10. 2020, 14:06|

Přípravy železničního podjezdu na místě smrtelné nehody ve Studénce se vlečou. V létě přibude zabezpečení

Přestavba nebezpečného křížení silnice a železnice ve Studénce, kde před téměř čtyřmi lety po střetu vlaku a kamionu zemřeli tři lidé a dalších sedmnáct bylo zraněno, se odkládá. Stát viní radnici, ta to vidí opačně. Nepřibyly zatím ani žádné nové zabezpečovací prvky. Ty by měly přejezd zabezpečit letos v létě.
3. 3. 2019|