TÉMA

Divadlo Mír

Divadlo Mír natočilo seriál o krematoriu, nebožtíkem je i Jiří Lábus

Ostravské Divadlo Mír produkuje nový komediální seriál plný černého humoru. Název Krematorium napovídá dostatečně, v jakém prostředí se odehrává. V jedné z hlavních rolí se představuje Jiří Lábus.
19. 1. 2024|

Divadlo Mír nechce jen bavit. Z dramatu bratří Čapků stvořilo filmovou inscenaci

Ostravské Divadlo Mír nastudovalo drama Adam stvořitel. Hru o světě, který se ocitl ve slepé uličce, napsali bratři Karel a Josef Čapkovi před druhou světovou válkou. Inscenaci herci natočili a filmovou adaptaci poskytují – stejně jako další novinky – prostřednictvím on-line placené platformy MírPlay.
6. 1. 2022|

Když divadelníci točí film. Tři tygři vyhráli jackpot a Švejk komentuje pandemii

Dva divadelní soubory se pustily do filmového natáčení. Ani v jednom případě nejde o záznam už existující inscenace. Sdružení Depresivní děti touží po penězích aktualizovalo román Švejk. Improvizační skupina Tři tygři spojená s ostravským Divadlem Mír se pustila do celovečerního snímku s názvem Jackpot.
18. 8. 2021|

Uzavření divadel přineslo nové zkušenosti, on-line zážitek ale není autentický, říkají umělci

Kvůli protikoronavirovým opatřením se loni v březnu začala uzavírat divadla. Navzdory krátkému podzimnímu rozvolnění se tak na většinu uplynulého roku rozloučila s živým publikem. Rychle se ale začala přizpůsobovat situaci, a to přesunem do on-line prostoru. Vznikly nové záznamy představení, ale také dosud neobvyklé formáty. Kontakt s diváky však umělcům chybí. On-line divadlo je jako dort bez cukru, někomu tam chybí ta chuť, říká herečka libereckého Divadla F. X. Šaldy Eliška Jansová.
16. 3. 2021|

Příprava na maturitu zdarma, premiéra za lístek. Divadla hledají své on-line místo

Divadla stále hledají způsoby, jak se v době pandemie připomenout divákům a také moct nadále hrát. Například pražské Divadlo v Dlouhé odvysílá on-line českou premiéru americké hry Mrk. Městská divadla pražská zase ulehčují studentům přípravu k maturitní zkoušce z češtiny a ostravské Divadlo Mír spustilo dokonce vlastní video platformu. Čím dál oblíbenějším kontaktem s publikem jsou podcasty.
18. 1. 2021|

Křišťálovou lupu získali Michal Bláha nebo film V síti. Web ČT24 je ve zpravodajství druhý

Ocenění za nejlepší projekt roku v 15. ročníku ankety Křišťálová lupa získala aktivita českých technologických firem a IT nadšenců zaměřená na pomoc v boji s koronavirovou pandemií Covid19cz.cz. Osobností roku je pak podnikatel a investor Michal Bláha, který mimo jiné založil portál Hlídač státu. Cenu popularity si stejně jako v loňském roce odnesla internetová televize DVTV. Web ČT24.cz získal v kategorii zpravodajství a publicistika druhé místo.
26. 11. 2020|

Rakev nemá kapsy. Lakomci v Divadle Mír je to ale jedno

Má všechno, co potřebuje, ale chce ještě víc. Na ostravské jeviště se vrací chamtivý Harpagon. Slavnou Molièrovu komedii uvádí ostravské Divadlo Mír v hlavní roli s Vladimírem Polákem.
4. 6. 2019|

Divadlo Mír zkouší intenzivní šikanu na pracovišti

Ostravské Divadlo Mír se pustilo do experimentu. Novinku Bull nasadilo do programu na pouhých čtrnáct dní. Komediální psychodrama z korporátního prostředí se tak hraje podle konceptu, který byl u nás využíván za první republiky a dnes běžně funguje na zahraničních scénách.
14. 2. 2019|