TÉMA

Městská policie Brno

V Brně vyhrožoval muž se zbraní. Policie z kancelářské budovy evakuovala dvě stě lidí

Brně v jedné z kancelářských budov ráno vyhrožoval muž střelnou zbraní, policie ho zajistila. Vzhledem k podezřelým okolnostem vzniku požáru v jedné z místností případ v tuto chvíli prověřuje jako obecné ohrožení. Z budovy musela evakuovat okolo dvou set lidí. Na místo pak přivolala i pyrotechnika, aby prohlédl zavazadlo, které muž v budově zanechal. Událost se obešla bez zranění.
30. 1. 2023Aktualizováno30. 1. 2023, 15:33|

Bruslení na Brněnské přehradě stále není bezpečné, varují strážníci. Led má někde jen pět centimetrů

Brněnští strážníci varují bruslaře před vstupem na místní přehradu. Přestože na některých místech je led dostatečně silný a pro bruslaře bezpečný, přírodní vodní plochy nezamrzají stejnoměrně a lidé by tak měli zůstávat obezřetní.
15. 2. 2021|

Začaly platit přísnější podmínky pro vjezd do centra Brna. Vzniklo sedm nových zón

Brněnský magistrát zpřísnil podmínky vjezdu do centra. Řidiči už nemohou využít krátkodobé návštěvnické oprávnění a do centra vjedou autem pouze lidé, kteří tam trvale bydlí nebo podnikají. Centrum je nově rozdělené na sedm zón. Řidiči dostanou povolení pro vjezd jen do jedné z nich. Změny mají zlepšit situaci chodců.
1. 9. 2020|

Otevřené okénko nebo pes v autě. Aplikace Varuj mě pomáhá zapomnětlivým řidičům

V Česku začala fungovat nová aplikace Varuj mě, která má upozornit řidiče na to, že zapomněli ve svém autě cennosti, domácího mazlíčka anebo jenom nechali otevřené okénko či rozsvícená světla. Aplikace, kterou vymysleli dva nadšenci z Brna, zatím funguje jenom na telefonech s operačním systémem Android. Uživatel se v programu musí zaregistrovat, řidiči si pak pomáhají navzájem.
5. 8. 2020Aktualizováno5. 8. 2020, 16:12|

Centrem Brna mohou projíždět tisíce aut. Chodci v pěší zóně mezi nimi kličkují

Pěší zónou v historickém centru Brna denně projedou stovky aut. Povolení k vjezdu radnice vydala asi sedmi tisícům z nich, a to vyjma dopravního podniku nebo veřejných služeb, které do města zajíždět musejí. Změnu by měl na jaře přinést nový způsob rozdělení centra na víc oblastí.
8. 11. 2019|

Klokan, velbloud i sebestředný kozel. Brněnští strážníci odchytávají zvířata až šestkrát za den

Přes dva tisíce výjezdů za rok má odchytová služba Městské policie v Brně. Loví převážně zatoulané kočky a psy. Při své práci ale občas narazí i na zvířata, která v ulicích města působí neobvykle, v sobotu třeba strážníci s hasiči naháněli vietnamská prasata. Většinu odchycených zvířat odevzdávají majitelům.
13. 8. 2019|

Rodině v Brně v noci vlezla do bytu krajta, strážníci ji odchytli. Odkud se vzala, zatím není jasné

Do bytu rodiny s malým dítětem v Brně-Řečkovicích vlezla v noci na středu metrová krajta královská, odchytili ji strážníci. Škrtič se dovnitř dostal patrně dveřmi do zahrady, zatím ale není jasné, odkud se připlazil. V tiskové zprávě to uvedl mluvčí strážníků Jakub Ghanem.
24. 7. 2019|

Nevstupujte na Brněnskou přehradu, varují strážníci. Led je příliš tenký a riziko extrémní

Vstupovat na led Brněnské přehrady je teď podle strážníků kvůli vysokému riziku propadnutí extrémně nebezpečné. Strážníci kvůli tomu přestali měřit tloušťku ledu. V úterý to uvedl mluvčí brněnské městské policie Jakub Ghanem.
12. 2. 2019|