TÉMA

Lázně Bohdaneč

Po zákazu průjezdu Lázněmi Bohdančem příliv kamionů v oblasti neustal, jen se přesunuly do okolních vesnic

Starostům obcí na Pardubicku už dochází trpělivost s nárůstem kamionové dopravy. Nejvíce množství nákladních aut vzrostlo ve vesnicích kolem Lázní Bohdanče. Přímo přes lázeňské město totiž kamiony jezdit nesmí, a tak si cestu k dálnici D11 zkracují právě přes obce v okolí.
14. 3. 2023|

Hasiči v Jablonci zasahují u úniku neznámé látky, 33 lidí skončilo v nemocnici

Složky integrovaného záchranného systému zasahují u úniku neznámé látky ve Skelné ulici v Jablonci nad Nisou. Záchranáři ošetřili 33 lidí, mezi nimi i hasiče a policisty, všichni však byli při vědomí, řekl mluvčí Zdravotnické záchranné služby Libereckého kraje Michael Georgiev. Lidi, kteří měli dechové obtíže, nechali záchranáři převézt na vyšetření do nemocnic v Jablonci, Liberci a Mladé Boleslavi. Na výsledky rozborů neznámé látky se nadále čeká.
7. 6. 2022Aktualizováno7. 6. 2022, 23:36|

Silničáři uzavřeli průtah Lázněmi Bohdaneč. Stavební práce omezí řidiče i MHD

Začala plná stavební uzavírka části silnice, která je průtahem Lázněmi Bohdaneč na Pardubicku. Potrvá do 30. června. Zavřená je část od kruhové křižovatky s fontánou na Masarykově náměstí po křižovatku se Spojovací ulicí na konci zástavby města směrem na Pardubice. Motoristé musí využít objízdnou trasu.
14. 3. 2022|

Trolejbusy brázdí Pardubice 70 let. Město plánuje síť rozšířit

Trolejbusová doprava právě slaví v Pardubicích sedmdesát let od zahájení provozu, první linka vedla do Lázní Bohdaneč a vyjela v lednu 1952. Trolejbusů bude v Pardubicích nejspíš vidět v budoucnu víc než dosud. Vozidla na elektrický pohon začnou mírně převažovat nad autobusy. Jsou bezemisní a s přídavnými bateriemi mohou dojet i mimo trolejovou síť, řekl ředitel dopravního podniku Tomáš Pelikán. Ve městě to ale neměly vždy snadné, radní je v minulosti opakovaně chtěli zrušit.
20. 1. 2022Aktualizováno20. 1. 2022, 18:44|

Předběžná škoda po požáru haly v Sendražicích na Královéhradecku je asi 15 milionů korun

Požár v Sendražicích na Královéhradecku zcela zničil skladovací halu o rozměrech 50 krát 20 metrů, uvnitř byly různé materiály, včetně plastů a olejů, i pneumatiky. Předběžná škoda je asi 15 milionů korun, nikdo nebyl zraněn. Hasiči požár lokalizovali po čtyřech hodinách zhruba ve 20:30. Informovala o tom mluvčí krajských hasičů Martina Götzová.
14. 1. 2021Aktualizováno14. 1. 2021, 22:33|

Soud uznal vinnými dvojici manažerů z Key Investments, uložil jim pět a čtyři roky vězení

Soud uznal manažery Daniela Brzkovského a Kláru Fenstererovou vinnými z poškození klientů investiční společnosti Key Investments (KI). Potrestal je pěti a čtyřmi lety vězení. Muži také uložil maximální, tedy desetiletý zákaz působení ve vedení firem, žena dostala zákaz na šest let. Podle nepravomocného rozsudku způsobila dvojice klientům škodu ve výši 849,2 milionu korun. Mezi poškozenými je 45 subjektů včetně Sokolova, Lázní Bohdaneč, Votic a městských částí Praha 6 a 10.
6. 8. 2020Aktualizováno6. 8. 2020, 11:56|

Žalobkyně navrhuje pět let pro Brzkovského z kauzy Key Investments

Státní zástupkyně navrhla pět let vězení pro bývalého předsedu představenstva investiční společnosti Key Investments Daniela Brzkovského, který čelí obžalobě z porušení povinnosti při správě cizího majetku a porušení předpisů o pravidlech hospodářské soutěže kvůli spravování peněz klientů firmy. Pro další dvě obžalované, Kláru Fenstererovou a Alenu Šťastnou, žádá čtyřletý a tříletý trest. Trojice vinu odmítá. Všem hrozí maximálně osm let vězení. Rozsudek soud vynese 6. srpna.
30. 7. 2020Aktualizováno30. 7. 2020, 13:34|

Mnoho lázní nepřijímá státní poukazy na pobyt. Cestovky se s nimi musí dohodnout, tvrdí ministerstvo

Velká část lázní nepřijímá státní poukazy na pobyt, které klienti uplatňují přes cestovní kanceláře. Některé lázně je pak neberou ani přímo od občanů. České televizi to řekl šéf specializovaného portálu Lázně Travel Libor Stočes, který si postěžoval na špatnou komunikaci ministerstva pro místní rozvoj. Resort, podle nějž o poukazy do pátku zažádalo 85 tisíc lidí, považuje kritiku za neoprávněnou.
12. 7. 2020|

Sám dva týdny unikal gestapu. Posledního parašutistu ze Silver A Potůčka zastřelil český četník

Přesně před 78 lety, 2. července 1942, padl poslední parašutista z výsadku Silver A Jiří Potůček. Dva týdny předtím za často velmi dramatických situací úplně sám unikal na východě Čech gestapu. Nevzdal se a bojoval až do konce.
2. 7. 2020|

Kamiony si dál budou zkracovat cestu přes Lázně Bohdaneč. Zákaz vázne kvůli silniční rošádě

Centrem města Lázně Bohdaneč budou dál projíždět kamiony. Vázne tam převod silnice ze státu na Pardubický kraj, který z ní plánuje udělat komunikaci druhé třídy a vykázat z ní kamiony. Kraj chce ale silnici převzít, až ji stát opraví a vyřeší majetkoprávní vztahy s vlastníky pozemků. To potrvá zřejmě další rok. Jde o vůbec první případ v historii, kdy stát převádí desítky kilometrů silnice první třídy na kraj.
18. 12. 2019|

Kauza Key Investments: Vrchní soud nařídil, aby se nižší instance zabývala rolí dalších aktérů

Na krachu investiční společnosti Key Investments se mohli podílet i lidé, kteří dosud nestanuli před soudem. Pražský vrchní soud proto nařídil, aby se nižší instance rolí dalších aktérů zabývala. Vyplývá to z usnesení vrchního soudu k listopadovému rozsudku, kdy zrušil nepravomocný pětiletý trest nad bývalým šéfem firmy Danielem Brzkovským i dalšími dvěma členkami představenstva. Key Investments měla připravit obce i další investory o více než 800 milionů korun.
21. 1. 2019|