TÉMA

Odstupné

Návrh na výpověď bez udání důvodu dělí koalici

Návrh NERV na zavedení výpovědi bez udání důvodu za cenu zvýšení odstupného nemá podporu celé vládní koalice. Zjistila to Česká televize. Plán uvolnit díky snazšímu propouštění zaměstnanců český trh práce podporuje jen vládní ODS, TOP 09 a část Starostů. Proti jsou naopak zatím lidovci a Piráti.
10. 2. 2024|

Pošta na konci července propustí 250 doručovatelů

Česká pošta na konci července propustí 250 doručovatelů. Redukce pracovních míst souvisí s optimalizací doručovací sítě kvůli poklesu množství doručovaných zásilek. Informovala o tom Česká pošta.
27. 7. 2023|

30 let zpět: Naposledy se sešlo Federální shromáždění

Přesně 24 let existovalo Federální shromáždění jakožto parlament v rámci Československa. Poslanci obou zemí – české i slovenské – v něm poprvé zasedali v lednu 1969, nedlouho po sovětské okupaci vojsky Varšavské smlouvy. A dva týdny před rozpadem federace na dva samostatné státy se v něm volení zástupci sešli naposledy. Tuto událost si nenechal ujít ani prezident Václav Havel.Vraťte se každý den na chvíli o 30 let zpět a podívejte se, jaké okamžiky přinesl rok 1992.
17. 12. 2022|

Soud zahájil insolvenční řízení se Smartwings. Pilotům prý dluží peníze

Městský soud v Praze zahájil insolvenční řízení se společností Smartwings. Vyhlášení úpadku se domáhá pětice zahraničních pilotů, podle nichž jim letecká společnost dluží peníze za odstupné. Vyplývá to z informací zveřejněných v insolvenčním rejstříku, upozornil na to server Zdopravy.cz. Piloti se v návrhu domáhají dlužné mzdy v rozmezí zhruba 66 tisíc až 157 tisíc eur (asi 1,5 až čtyři miliony korun) za různě dlouhé období, většinou v loňském roce po vypuknutí pandemie koronaviru. Dva piloti jsou z Dánska, po jednom z Itálie, Maďarska a Bulharska, létali ze základen ve Varšavě a v Budapešti.
21. 12. 2021|

Dostali jste po návratu z rodičovské výpověď? Pozor na třídenní lhůtu, jinak můžete přijít o tisíce

Úřad veřejné ochránkyně práv upozorňuje ty, kteří se vrací po rodičovské dovolené do zaměstnání, ale dostanou výpověď, aby se do tří pracovních dnů nezapomněli přihlásit na úřad práce. Jinak jim stát přizná jen minimální podporu v nezaměstnanosti. „Mnoho lidí to nenapadne, že může být rozdíl mezi třemi dny a třeba pěti dny,“ varuje obmudsmanka Anna Šabatová.
28. 12. 2018|