TÉMA

Divadlo Rokoko

V Divadle Rokoko podávají ústřice, zatímco praská svět

Pražské Divadlo Rokoko zve na večírek, který se tak trošku zvrtne. V premiéře uvedlo hru současného německého dramatika Rolanda Schimmelpfenniga Prasklej svět. Se šampaňským a ústřicemi autor podává varovnou vizi světa bez budoucnosti.
16. 12. 2022|

Pavla Tomicová jako Herečka sobotní noci rozdává dobro stůj co stůj

Pavla Tomicová dostala k šedesátým narozeninám divadelní hru. Dramatik a režisér David Drábek pro ni napsal Herečku sobotní noci. Název sice vzbuzuje dojem souvislosti se slavným filmovým muzikálem, podle autora jde ale jen o vtipný titul. Tragikomedii uvádí pražské divadlo Rokoko.
3. 5. 2022|

Marat a Sade se přou o svobodu. „Divadlo bláznů“ získalo s válkou na Ukrajině nový význam

Novinkou na repertoáru pražského divadla Rokoko je hra německého dramatika Petera Weisse Marat + Sade. Za mřížemi blázince chovanci z řad nemocných i společensky nevhodných připravují za řízení markýze de Sade hru o vraždě revolučního vůdce Marata. „Divadlo bláznů“ získalo, podle režiséra inscenace Vladimíra Morávka, v souvislosti s děním na Ukrajině nový význam.
16. 3. 2022|

Raději zešílet na divadle. Z knih na prkna se nově dostal McEwan, Smrtholka i šumavští poustevníci

Divadlo si dobře rozumí s literaturou, potvrzují novinky tuzemských scén. Do repertoárů po prázdninách přibyla nová nastudování, nebo dokonce premiérové dramatizace literárních děl. Jak už klasické nebo přinejmenším známé tituly, třeba Tři mušketýři nebo Postřižiny, tak knihy ze současné literatury. Na divadelní prkna se tak dostávají rozhovory se šumavskými samotáři Raději zešílet v divočině či ve světové premiéře McEwanův román Skořápka.
10. 10. 2021|

Jubileum šansoniérky Hegerové se slaví bez Hany i bez hany

V říjnu oslaví Hana Hegerová osmaosmdesáté narozeniny. Jubileum známé šansoniérky, která žije už několik let v ústraní, připomíná nová divadelní hra, dvojalbum s archivním recitálem a také koncert.
11. 9. 2019|

Recenze: Zručně provedená láska na sto a jeden způsob. Stačí to?

Marketingově pro veřejnost zpřístupnit titul Znovusjednocení Korejí, který přitom nemá s politikou pranic společného, nýbrž pojednává o lásce, to bude pro PR oddělení Městských divadel pražských asi docela oříšek. Náš úkol je jiný: pokusit se tu formulovat, jaká je tato inscenace hry Francouze Joëla Pommerata.
14. 12. 2018|