TÉMA

Noční vlci

O hlavu pravoslavné církve v Česku se zajímá policie. Daroval nemovitosti pochybnému spolku

Policie prověřuje arcibiskupa české pravoslavné církve Michala Dandára kvůli majetkovým převodům. Trestní oznámení na něj podal duchovní správce českobudějovické pobočky. Bez jeho vědomí měly být z církve vyvedeny nemovitosti včetně kaple. Vedení v čele s arcibiskupem čelí kritice kvůli hospodaření dlouhodobě.
17. 10. 2023|

Špičky české pravoslavné církve se fotily s Nočními vlky, sklidily za to kritiku

Vedení české pravoslavné církve se minulý týden zúčastnilo v západních Čechách akce spolu se zástupci motorkářského klubu Noční vlci. Arcibiskup Michal Dandár s nimi pózuje i na společných fotkách. Část věřících i duchovních za to vedení církve kritizuje. Noční vlci totiž čelí kvůli podpoře Putinova režimu unijním sankcím.
4. 7. 2023|

Oslavy 9. května v Česku byly skromnější než dříve, místo politiků přišla k ruské ambasádě ukrajinská aktivistka

S tradiční pietou na Olšanských hřbitovech, ale bez recepce na ruské ambasádě, na niž v minulosti přicházela řada politiků a dalších osobností – takové byly letos v Praze ruské oslavy 9. května jako Dne vítězství. Před ruským velvyslanectvím se naopak sešly desítky lidí k happeningu, jímž poukázali na ruské vraždění na Ukrajině.
9. 5. 2023|

Na ruské oslavy Hitlerovy porážky v Berlíně dorazili i Noční vlci. Policie jim odebrala zakázané vlajky

Na čtyři sta lidí se v Berlíně zúčastnilo Ruskem pořádaných akcí k 78. výročí konce druhé světové války. Z Česka přijeli také podporovatelé klubu Noční vlci, který má úzké vazby na ruského vůdce Vladimira Putina. Noční vlci porušili zákaz nošení vlajek u památníků, takže je museli odevzdat. Německý soud zakázal jak ruské, tak i ukrajinské vlajky v obavách z šíření ruské válečné propagandy.
9. 5. 2023Aktualizováno9. 5. 2023, 17:01|

Putinovi Noční vlci míří na spanilou jízdu do Berlína, písmenem Z podporují ruskou válku

Ruský motorkářský klub Noční vlci vyrazil na „vlasteneckou“ spanilou jízdu z Moskvy do Berlína. Píše to agentura AFP s odkazem na svého zpravodaje. Motorkáři vybavení symboly na podporu války na Ukrajině chtějí dojet do německé metropole 9. května, kdy si Rusko připomíná porážku nacistického Německa. Noční vlci mají blízko k šéfovi Kremlu a od loňska jsou na sankčním seznamu Evropské unie kvůli podpoře ruské agrese na Ukrajině.
29. 4. 2023|

FAÚ zmrazil majetek šéfa slovenských Nočních vlků

O desátém balíku sankcí proti Moskvě jednají unijní ministři zahraničí. Podle zdrojů z Bruselu mají zasáhnout ruský export za víc než jedenáct miliard eur, cílí na další politiky a týkají se i technologií. V uplatňování postihů pokračuje taky Česko. Finanční analytický úřad podle zjištění ČT zmrazil část majetku slovenského šéfa motorkářského klubu Nočních vlků Jozefa Hambálka.
20. 2. 2023|

Sankce dopadly na šéfa slovenské pobočky Nočních vlků. Úřady prověřují jeho vazby na české firmy

Finanční analytický úřad (FAÚ) prověřuje firmy, které patří Jozefu Hambálkovi. Vydal zatím šest příkazů, což je předstupeň zmrazení majetku. Hambálek je podnikatel, jenž stojí v čele slovenské pobočky ruského motorkářského klubu Noční vlci, jehož hlavní postavy mají blízko k Vladimiru Putinovi.
1. 11. 2022|

Politici uctili památku aktérů protinacistického povstání, pietní akce omezila epidemie

Česko si ve středu 5. května připomíná výročí Pražského povstání. Lidé, kteří před 76 lety bojovali za svobodu a vlast, byli podle předsedy Senátu Miloše Vystrčila (ODS) hrdinové a mohou být příkladem pro současníky. Řekl to při pietním aktu před pražským sídlem Českého rozhlasu. Stejně jako loni se ale kvůli pokračující koronavirové epidemii nekonají hromadné akce. Události a padlé z května roku 1945 si představitelé státu či hlavního města připomínají individuálně nebo on-line.
5. 5. 2021Aktualizováno5. 5. 2021, 20:07|

Šéf Nočních vlků na Slovensku dostal tučnou pokutu. Nepřiznal, kolik má tanků

Zakladatel slovenské odnože motorkářského klanu Noční vlci Jozef Hambálek dostal pokutu 33 tisíc eur (skoro 850 tisíc korun) za to, že neinformoval ministerstvo hospodářství o typech vyřazené těžké bojové techniky, kterou má klub na své základně v Dolné Krupé u Trnavy. Píše to slovenský server Aktuality.sk. Noční vlci, spojovaní s ruským prezidentem Vladimirem Putinem, přemístili na základnu mimo jiné tanky a obrněné vozy.
30. 8. 2018|