TÉMA

Ryan Gosling

Patriarchát versus Barbie? Nominace na Oscara řeší „Ken“, Hillary Clintonová i Whoopi Goldbergová

Největší divácký hit roku 2023, nejvýdělečnější trhák režírovaný ženou a fenomén, který obarvil kina narůžovo. Úspěšné tažení filmu Barbie přibrzdily až nominace na Oscara. Těch sice snímek získal osm, ale nezaznělo ani jméno titulní herecké představitelky Margot Robbieové, ani režisérky Grety Gerwigové. Kritické reakce se ptají, jestli opomenutí feministické fantazie nepotvrdilo fungování patriarchátu. Zklamání vyjádřil „Ken“ Ryan Gossling či politička Hillary Clintonová. Naopak herečka Whoopi Goldbergová podotkla, že všichni vyhrát prostě nemůžou.
25. 1. 2024|

V Barbie Landu pijí z českých džbánů, „Ken“ Gosling ocenil Karla Zemana

Snímek Barbie je zatím nejúspěšnějším filmem letošního léta. V Česku novinku za první víkend zhlédlo téměř 120 tisíc diváků. V příběhu slavné panenky, která se z růžového světa dostane do toho reálného, se najdou i české stopy. O zdůraznění jedné z nich se postaral představitel Kena Ryan Gosling.
31. 7. 2023|

Oslava i kritika nejslavnější panenky. Kina čekají od celovečerní Barbie hit

Už za několik dní do kin vstoupí jeden z nejočekávanějších a také nejrůžovějších snímků letošního roku – Barbie. Ikonická hračka se tak poprvé představí v hraném filmu, který cílí i na dospělé publikum. Tvůrci prý chtějí balancovat mezi oslavou a kritikou fenoménu spojeného s plastovou panenkou.
16. 7. 2023|

Čeští kaskadéři si zahráli v akčním velkofilmu The Gray Man. První recenze jsou velmi vlažné

Po světové premiéře nejprve v kinech ve vybraných zemích a od příštího pátku na Netflixu. První diváci viděli hvězdně obsazený špionážní snímek The Gray Man. První kritiky z filmu nejsou příliš nadšené. Zmiňovaná placená filmová platforma ho ohlašovala jako svůj nejdražší projekt s rozpočtem 200 milionů dolarů. Loni se natáčel i v Praze. Z Česka však některé zahraniční štáby mizí.
15. 7. 2022|

Vary vyhrálo Nadějné léto z Íránu. Křišťálové glóby si odnáší i Geoffrey Rush či Martin Finger

Křišťálový glóbus pro nejlepší film si z Karlových Varů odveze režisérka Sadaf Foroughiová do Íránu. Mezinárodní porotu filmového festivalu zaujal její příběh dvou dospívajících chlapců pod autoritativním dohledem. Ceny si odnášejí také zástupci české kinematografie: dokumentaristé Tomáš Bojar a Adéla Komrzý, režisérka Beata Parkanová a herec Martin Finger. Na závěr festival udělil dokonce tři ceny za celoživotní dílo. Geoffrey Rush, Benicio del Toro i Boleslav Polívka si je převzali osobně.
9. 7. 2022Aktualizováno9. 7. 2022, 21:50|

Zbytečně zastavujeme rozjetý vlak, komentují čeští producenti omezení žádostí o filmové pobídky

Investice zahraničních filmařů v Česku narůstají. Jen loni dosáhly rekordních bezmála devíti miliard korun. I díky pobídkám začaly přicházet velké streamovací společnosti, které tu natáčejí zejména velkorozpočtové seriály a filmy. Systém pobídek, který vrací producentovi pětinu uznatelných nákladů, však není na velké hráče připravený.
5. 7. 2022|

The Gray Man hlásí dotočeno. V českém štábu bylo 450 místních lidí, komparzistů hrálo pět tisíc

O víkendu skončilo natáčení akčního thrilleru The Gray Man, který v průběhu července částečně vznikal i v Praze. Na snímku podle informací ČT24 pracovalo 450 místních lidí, počet komparzistů dosáhl pěti tisíc. Snímek natočený v produkci Netflixu by se měl na obrazovkách objevit příští rok.
4. 8. 2021|

V Česku začíná natáčení filmu The Gray Man za půl miliardy. Uzavře centrum Prahy

V Česku se od neděle točí hollywoodský akční thriller The Gray Man s rozpočtem dvě stě milionů dolarů (4,2 miliardy korun). Jde o jeden z největších filmů, které kdy v tuzemsku vznikaly. Měsíční natáčení obsadí hlavně centrum Prahy, kde se chystají rozsáhlé zábory ulic. Ve snímku z produkce Netflixu hrají Ryan Gosling a Chris Evans, filmaři by podle informací ČT24 měli v Česku utratit půl miliardy korun.
25. 6. 2021|

Do Česka míří Mirrenová i nejdražší film v historii Netflixu. Hollywood však štáby tvoří až tady

V Česku navzdory koronaviru vzniká řada zahraničních či hollywoodských filmů a seriálů. Jedním z nich je třeba válečná podívaná White Bird. Česko ale dost možná letos přivábí i další hvězdy – během roku by se zde měl částečně točit akční thriller The Gray Man s Ryanem Goslingem a Chrisem Evansem za 200 milionů dolarů, jenž je nejdražším původním filmem v historii Netflixu. Před pár dny čeští filmaři dokonce s hollywoodskými hvězdami z Prahy přebírali ceny.
12. 3. 2021|

Recenze: Astronaut je také jenom člověk. Příběh o cestě na Měsíc je ale božský

Mise Apolla 11, při níž lidská noha poprvé vstoupila na Měsíc, je jedním z největších úspěchů lidstva. Je neuvěřitelné, že o této výpravě dosud nevznikl pořádný film. Snímkem První člověk nyní chybu napravuje oscarový režisér Damien Chazelle, který se tak poprvé výrazně odklání od filmů postavených na hudbě, jako byl La La Land. Dobytí Měsíce pojal jako lidský příběh Neila Armstronga. Film tak není jen ódou na NASA, ale vypovídá o křehkosti člověka, který nebyl stvořen pro vesmír.
8. 10. 2018|

Hvězdný Ryan Gosling jako astronaut Neil Armstrong pošle Benátky do vesmíru

Hollywoodská hvězda Ryan Gosling jako astronaut Neil Armstrong zahájí letošní filmový festival v Benátkách. Pětasedmdesátý ročník přehlídky si na úvod vybral novinku oscarového režiséra Damiena Chazella První muž. V předstihu tak připomene 50. výročí od přistání Apolla 11 na Měsíci.
24. 7. 2018|