TÉMA

Juta

Hasiči ukončili zásah po požáru Juty v Turnově, místo předali policii

Hasiči definitivně ukončili zásah v areálu textilky Juta v Turnova. Hořet tam začalo ve dvou halách v úterý večer, škoda je podle prvního odhadu kolem 160 milionů korun, příčinu budou zjišťovat policisté ve spolupráci s vyšetřovatelem hasičů.
12. 10. 2023|

Požár v závodě Juty v Turnově způsobil škodu 160 milionů korun. Hašení pokračuje

Noční požár v závodě textilky Juta v Turnově na Semilsku, který zasáhl v úterý pozdě večer dvě haly, podle prvního odhadu způsobil škodu sto šedesát milionů korun. Příčinu budou vyšetřovatelé teprve zjišťovat. Ve středu před osmou večer hasiči dokončili rozebírání a dohašování materiálu ze zasažené haly. Jednotka bude ještě na místě dohlížet přes noc, řekla zastupující krajská mluvčí hasičů Petra Knížková. Dva hasiče museli ošetřit záchranáři.
11. 10. 2023Aktualizováno11. 10. 2023, 20:21|

Hasiči v noci lokalizovali ohnisko požáru průmyslové haly v Turnově

V Turnově na Semilsku hoří průmyslová hala o rozměru 20krát 100 metrů, oheň objekt zcela zasáhl. Hasiči v noci vyhlásili zvláštní, tedy nejvyšší stupeň požárního poplachu, kolem druhé ráno se jim podařilo oheň lokalizovat. Dohasit ho podle mluvčí Petry Knížkové bude trvat ještě dlouho. Hoří konkrétně sklad geotextilie pro stavební průmysl v areálu podniku Juta a plameny jsou vidět z širokého okolí. Nikdo z pracovníků neutrpěl zranění.
10. 10. 2023Aktualizováno11. 10. 2023, 05:43|

V Turnově hořela střecha textilní továrny Juta. Škoda zřejmě přesáhne milion korun

V Turnově na Semilsku hořela střecha textilní továrny Juta. Podle prvních odhadů škoda zřejmě překročí milion korun. Hasiči vyhlásili druhý stupeň poplachu, na místo povolali výškovou techniku i lezeckou skupinu a střechu museli částečně rozebrat. Zhruba po třech hodinách se podařilo oheň uhasit. Na místě zůstala jedna jednotka, která bude do večera dohlížet, pak si musí dohled zajistit vlastník továrny.
13. 7. 2021Aktualizováno13. 7. 2021, 18:37|

Spory ohledně vjezdu do průmyslové zóny dál zdržují stavbu nové továrny ve Dvoře Králové

Plány společnosti Karsit Automotive postavit v průmyslové zóně ve Dvoře Králové nad Labem továrnu na autodíly nabírá další zpoždění. Proti výstavbě se totiž v rámci stavebního řízení odvolala textilka Juta. Její majitel Jiří Hlavatý uvedl, že Jutě jde o posunutí vjezdu do budoucí továrny tak, aby byl dál od obytných domů. Šéf Karsitu František Řípa to ale označuje za nepochopitelné – odvolání prý celý projekt dál zdržuje. Starosta Dvora Králové doufá v dohodu obou stran.
24. 8. 2018|

Hlavatý napadl výstavbu továrny na autodíly. Měla by stát nedaleko jeho textilky

Jaroměřský Karsit začal v průmyslové zóně u Dvora Králové nad Labem za 2,5 miliardy korun budovat podnik na výrobu autodílů. Staví teprve několik dní a už se objevil problém. Územní a stavební řízení napadla nedaleká textilka Juta Jiřího Hlavatého. Domáhá se revize schvalovacího procesu.
6. 4. 2018|