TÉMA

Kobylisy

Opravy tratí zastaví některé pražské tramvaje

Cestující pražské MHD se od pátku 27. října musí připravit na další omezení. Kvůli opravě tramvajové trati mezi zastávkami Výstaviště a Nádraží Holešovice nebudou až do 5. prosince jezdit tramvaje. Krátký úsek budou muset objíždět po jiných trasách. Náhradní doprava mezi oběma zastávkami však zavedena nebude. Vyplývá to z informací zveřejněných na webu dopravního podniku (DPP).
25. 10. 2023|

V Praze 8 nedaleko Ládví prasklo plynové potrubí. Jinudy musí tramvaje i autobusy

Hasiči společně s plynaři zasahují u úniku plynu u prasklého plynového potrubí v Dolejškově ulici v Praze 8. Kvůli závadě je pro dopravu zcela uzavřena část ulice Střelničná, a to v úseku od ulice Čumpelíkova po stanici metra Ládví, řekl policejní mluvčí Jan Daněk. Místem neprojedou ani tramvaje a autobusy městské hromadné dopravy. Tramvajová linka číslo 10 je směrem z centra ukončena v Kobylisích, autobusy jezdí odklonem, uvedl dopravní podnik.
28. 8. 2023|

V Praze v neděli a v pondělí nepojede část metra na lince C

V neděli a v pondělí, na které připadá svátek, nepojede v Praze kvůli opravě stropní desky ve stanici Florenc metro na trase C mezi stanicemi Hlavní nádraží a Vltavská. Linka bude znovu celá v provozu od úterního rána. Do té doby musí cestující využít náhradní tramvajovou dopravu.
30. 4. 2023|

Zádušní mše v katedrále na Pražském hradě připomněla oběti heydrichiády

V katedrále svatého Víta v Praze se konala zádušní mše za oběti heydrichiády. Ta na konci října tradičně připomíná 294 Čechoslováků, které nacisté zavraždili. Mši celebroval pražský arcibiskup Jan Graubner a promluvil také kardinál Dominik Duka. Od atentátu na zastupujícího říšského protektora Reinharda Heydricha letos uplynulo osmdesát let.
22. 10. 2022Aktualizováno22. 10. 2022, 17:05|

Praha chce začít se stavbou tramvajové tratě do Čakovic

Hlavní město prostřednictvím svého dopravního podniku zahájí práce na stavbě nové tramvajové tratě do Čakovic. Koleje budou prodlouženy od nynější smyčky Sídliště Ďáblice až k železničnímu uzlu Nádraží Čakovice. Vyplývá to z dokumentu, který schválili pražští radní. Praha se také chystá vypracovat studii terminálu vysokorychlostní železniční tratě na severu města.
29. 8. 2022|

Zemřel Václav Zelenka, přeživší lidické dítě a dlouholetý starosta obce

Ve věku 83 let v sobotu ráno zemřel Václav Zelenka, přeživší lidické dítě a dlouholetý starosta Lidic. Během svého života se věnoval šíření odkazu lidické tragédie mezi širokou veřejností, uvedla na webu Památníku Lidice Jana Chourová Plachá. Zelenka byl jedním z několika dětí vybraných nacisty k poněmčení, 82 lidických dětí zahynulo v deportačním táboře v plynovém autě.
13. 11. 2021|

Proti německým jednotkám bojovali před 76 lety skauti i tramvajáci

S německými jednotkami v Praze bojovalo až do 9. května 1945, kdy dorazila Rudá armáda, asi třicet tisíc povstalců. Byli mezi nimi nejen policisté, četníci či příslušníci vládního vojska, ale třeba také tramvajáci a skauti. Během povstání padly v bojích s německými jednotkami více než tři tisíce lidí.
5. 5. 2021|

Místo metra jezdí z centra Prahy na Ládví tramvaje. Dopravní podnik opravuje zabezpečovací zařízení

V Praze nejezdí metro mezi stanicemi Florenc a Ládví. Dopravní podnik přerušil provoz na celý víkend, během kterého chce rekonstruovat staniční zabezpečovací zařízení ve stanici Nádraží Holešovice a vyměnit část pražců. Náhradou za metro jezdí tramvaje X-C, z Florence do Kobylis lze cestovat i linkami 3 a 24.
13. 2. 2021|

Tramvaje pojedou do Holyně, Libuše i za hranice Prahy. Po letech se začne pražská kolejová síť prodlužovat

Pražská tramvajová síť se loni po devíti letech rozrostla o novou trať. Předtím se tak stalo v roce 2011, kdy tramvaje začaly jezdit po trati k podbabské železniční zastávce. V roce 2020 přišlo podstatně skromnější rozšíření v podobě obnovy 200 metrů tratě v ulici Na Pankráci. Je to ale startovní výstřel. Na spadnutí je stavba tří nových tratí a dopravní podnik se chystá i na další.
17. 1. 2021Aktualizováno17. 1. 2021, 19:42|

Vznikne projekt tramvajové tratě do pražských Bohnic, povede jen na okraj sídliště

Pražský dopravní podnik začne připravovat projekt tramvajové trati na bohnické sídliště. Jeho zadání schválila městská rada. Trať bude začínat u stanice metra Kobylisy a končit v jihozápadní části sídliště. V současnosti je třicetitisícové sídliště odkázáno pouze na autobusovou dopravu, v budoucnu by měla do Bohnic jezdit také lanovka z levého břehu Vltavy. Tramvaje by po nové trati měly začít jezdit v roce 2030.
21. 12. 2020|

V Praze si lidé nově mohou zjistit, kdy jejich autobus skutečně odjel ze zastávky

Pražský dopravní podnik (DPP) od úterý poskytuje informace o odjezdu autobusů ze zastávek v reálném čase. Uvedl to projektový manažer podniku Daniel Šabík. Informace jsou k dispozici na webu kdymitojede.cz a postupně se objeví ve vyhledávačích spojení a dalších službách. Dosud tyto údaje DPP nemohl zveřejňovat, protože je vlastní dodavatelská firma, se kterou se nyní podařilo dosáhnout dohody.
14. 1. 2020|

Že metro ujelo, se cestující dozvědí již nad schody. Dopravní podnik testuje informační displeje

Za jak dlouho přijede nejbližší spoj, se cestující v pražské podzemní dráze dozvědí již ve vestibulu. Dopravní podnik začal rozmisťovat informační displeje již nad eskalátory, slibuje si od nich, že cestující nebudou po pohyblivých schodech zbytečně běhat a že bude jejich cestování plynulejší. Zatím jsou obrazovky zkušebně ve stanicích Kobylisy, Chodov, Staroměstská, Florenc (jen na lince B) a Zličín.
20. 12. 2019|

V Kobylisích se zabarikádoval muž a hrozil odpálením bomby. Policisté už ho zadrželi

V jednom z bytů v pražských Kobylisích se ve čtvrtek zabarikádoval psychicky nemocný 33letý muž, který vyhrožoval odpálením bomby. Policisté proto evakuovali obyvatele okolních bytů a uzavřeli oblast okolo Famfulíkovy ulice. Nakonec ho po dvou hodinách zadrželi a záchranáři převezli do psychiatrické léčebny.
8. 2. 2018Aktualizováno8. 2. 2018, 14:36|