TÉMA

New York Times

Únik dokumentů o špionáži ukázal na vazby mezi čínským státem a hackery. Ti operují i v Česku

Z čínských serverů uniklo několik špionážních dokumentů. Jsou součástí komunikace jedné z firem, která se věnuje získávání osobních dat. Stovky stránek informací v tomto týdnu ukázaly na propojení státního aparátu komunistické Číny s hackery, kteří přitom operují po celém světě včetně Česka. Se zjištěním přišly deníky New York Times a Washington Post.
24. 2. 2024|

Faktor veřejné podpory. Trump s Bidenem se kromě voličů ucházejí i o přízeň médií a známých tváří

Nedílnou součástí předvolebního boje v USA jsou takzvané „endorsementy“. Mediálně známé osobnosti a vlivné novinové tituly se veřejně staví za jednoho z kandidátů na budoucího prezidenta. Náklonnost Hollywoodu i většiny celostátních deníků by mohla napomoci demokratu Joeu Bidenovi. Obhajující prezident Donald Trump má zase výhodu „hlasu“ své administrativy.
3. 11. 2020Aktualizováno5. 11. 2020, 18:45|

Trump vyhlásil své anticeny za lživé zprávy: CNN, New York Times, Washington Post

Americký prezident Donald Trump zveřejnil seznam médií, která podle něho přinášejí lživé zprávy. Objevily se mezi nimi například televize CNN či deníky The New York Times (NYT) nebo The Washington Post (WP), které dlouhodobě přinášejí kritické materiály o šéfovi Bílého domu a Trump se o nich vyjadřuje nelichotivě. Trump žebříček nazval cenami za falešné zprávy (Fake News Awards). Jejich udělení založil na výběru desítky článků, mezi nimiž figurovaly přiznané zpravodajské omyly či názorový text.
18. 1. 2018|