TÉMA

Vítkovice Heavy Machinery

Vítkovice Heavy Machinery převzal nový majitel. Ve výrobním programu pokračovat nebude

Společnost Skatlop doplatila kupní cenu a převzala ostravský podnik Vítkovice Heavy Machinery (VHM). Nový majitel firmu získal ve veřejné dražbě za více než 1,2 miliardy korun. Areál chce revitalizovat, nehodlá ale pokračovat v současném výrobním programu.
2. 3. 2021Aktualizováno2. 3. 2021, 15:08|

Novým majitelem Vítkovice Heavy Machinery bude Skatlop. Zaplatí 1,2 miliardy

Novým majitelem ostravské společnosti Vítkovice Heavy Machinery (VHM) se stane společnost Skatlop. Podnik získala ve veřejné dražbě, když nabídla nejvyšší cenu, zaplatí 1,2 miliardy korun. Informoval o tom insolvenční správce Lukáš Zrůst. S výsledkem dražby podle něj už vyjádřil souhlas věřitelský výbor i zajištění věřitelé, prodeji tak už nic nebrání. Mediální zástupce Skatlopu Ondřej Hubatka uvedl, že firma chce průmyslový areál revitalizovat a nehodlá pokračovat v současném výrobním programu.
29. 1. 2021Aktualizováno29. 1. 2021, 14:26|

Vítkovice Heavy Machinery jdou do prodeje. Odhadní cena je 1,3 miliardy korun

Ostravská firma Vítkovice Heavy Machinery (VHM), kterou soud v létě poslal do konkurzu, jde do prodeje. Ve výběrovém řízení se prodávají obří výrobní haly i se strojním vybavením na více než padesáti hektarech pozemků. Odhadní cena nemovitostí i movitého majetku, které se prodávají vcelku, činí 1,3 miliardy korun.
2. 12. 2020|

Vítkovice Heavy Machinery v konkurzu. Snahy o změny v ocelárnách ukončila pandemie

Ostravská společnost Vítkovice Heavy Machinery (VHM) skončila v konkurzu. V pátek ho vyhlásil Krajský soud v Ostravě. Majetek firmy, která je od 19. března v úpadku, tak bude rozprodán. Firma před časem stáhla návrh na reorganizaci. O konkurzu jako jediném řešení úpadku se mluvilo už minulý týden, když se u soudu konala schůze věřitelů.
17. 7. 2020Aktualizováno17. 7. 2020, 16:59|

Vítkovice Heavy Machinery se nebudou reorganizovat, zřejmě skončí prodejem v konkurzu

Ostravská společnost Vítkovice Heavy Machinery, která je od 19. března v úpadku, skončí pravděpodobně prodejem v konkurzu. Firma stáhla svůj návrh na povolení reorganizace. Podle insolvenčního správce má společnost v důsledku pandemie koronaviru další existenční problémy a její prodej v konkurzu vidí jako jediné možné řešení.
9. 7. 2020|

Bez práce a bez výplaty. Ocelárny rozdaly výpovědi i zaměstnancům v ochranné lhůtě

Stovky propuštěných zaměstnanců ostravské společnosti Vítkovice Heavy Machinery se podle odborářů dostaly do existenčních potíží. Lidé nedostali výplaty za únor a podnik navíc rozdal výpovědi i zaměstnancům, u kterých to zákon nedovoluje, jsou na nemocenské nebo po vyhlášení nouzového stavu doma s dětmi.
7. 4. 2020|

Vítkovice Heavy Machinery jsou v insolvenci. Firma nemá na výplaty

Představenstvo ostravské strojírenské společnosti Vítkovice Heavy Machinery ve středu podalo na firmu insolvenční návrh. Jako způsob řešení úpadku navrhlo reorganizaci. Za firmu to oznámil Jaroslav Martínek. Ve firmě, která zaměstnává přibližně 800 lidí, se ve středu zastavila výroba. Dodavatelé energií jí odpojili elektřinu a teplou vodu, zaměstnanci jsou od středy doma s 80 procenty mzdy. Firma zřejmě nemá peníze na výplaty a v podniku se bude s největší pravděpodobností i propouštět.
11. 3. 2020Aktualizováno11. 3. 2020, 19:00|

Proti plánu reorganizace Vítkovic Heavy Machinery byla Komerční banka. Rozhodnutí je na soudu

Většina věřitelů společnosti Vítkovice Heavy Machinery (VHM) ve středu u Krajského soudu v Ostravě hlasovala pro schválení reorganizačního plánu. Proti byl jediný z přítomných věřitelů, Komerční banka. O schválení plánu tak musí rozhodnout soud.
21. 11. 2018|

Správcem Vítkovic Heavy Machinery zůstává firma Konreo

Insolvenčním správcem firmy Vítkovice Heavy Machinery (VHM) ze strojírenské skupiny Vítkovice Machinery Group ostravského podnikatele Jana Světlíka zůstává společnost Konreo. Rozhodli o tom na páteční schůzi u Krajského soudu v Ostravě věřitelé. Dosud byla firma Konreo jmenována soudem, proto o jejím potvrzení ve funkci insolvenčního správce věřitelé na své první schůzi jednali.
15. 6. 2018|

Vítkovice Heavy Machinery rozjíždí výrobu v ocelárně. Zaměstnanci se vrací do práce

Společnost Vítkovice Heavy Machinery (VHM) ze strojírenské skupiny Vítkovice Machinery Group ostravského podnikatele Jana Světlíka v pondělí obnovila chod ocelárny, zrušila omezení výroby a vrací se ke standardnímu pracovnímu rytmu. Kvůli nedostatku provozního kapitálu byla od poloviny ledna část z 1000 zaměstnanců doma s 80 procenty náhrady mzdy.
16. 4. 2018|

Do Vítkovic Heavy Machinery vstoupí zbrojař Strnad. Slibuje zadlužené firmě peníze

Do firmy Vítkovice Heavy Machinery (VHM) ostravského podnikatele Jana Světlíka vstoupí společnost SPV VTK zakladatele holdingu Czechoslovak Group Jaroslava Strnada. VHM už podaly soudu návrh na insolvenci a zároveň požádaly o schválení takzvané předschválené reorganizace.
12. 3. 2018|

Dceřiné firmě Vítkovic chybí provozní kapitál. Dělníci zůstávají doma

V dceřiné společnosti Vítkovic, a. s., Vítkovice Heavy Machinery, chybí peníze na výrobu. Část zaměstnanců zůstane proto doma. Až 800 dělníků by tak mělo pobírat 80 procent mzdy.
15. 1. 2018|