TÉMA

Radovan Vítek

Nejbohatší Češkou je podle Forbesu znovu Kellnerová

Nejbohatší Češkou zůstává podle časopisu Forbes vdova po zesnulém podnikateli Petru Kellnerovi a dědička impéria PPF Renáta Kellnerová s rodinou, jejíž majetek je 378 miliard korun. Meziročně lehce klesl o necelých pět miliard korun.
4. 10. 2023Aktualizováno4. 10. 2023, 15:20|

Kyperský soud podle německého deníku zmrazil Vítkovi majetek. Jsou to lži, reagovala společnost CPI

Kyperský soud nařídil bankám zmrazit českému miliardáři Radovanu Vítkovi majetek v hodnotě 13 miliard korun. Uvádí to německý ekonomický deník Handelsblatt, podle kterého se případ týká Vítkovy investiční a realitní společnosti Czech Property Investments (CPI) a jeho sporů s někdejšími partnery z Česka, Švýcarska a Spojených států. Skupina CPI Property Group zmrazení majetku popřela, předběžné opatření není účinné, sdělil její mluvčí Jakub Velen.
2. 5. 2023Aktualizováno2. 5. 2023, 12:29|

Kellnerová je stále nejbohatší Češkou. V první stovce žebříčku je sedm nováčků

Nejbohatší v Česku je dědička impéria PPF Renáta Kellnerová s rodinou s majetkem za 382,9 miliardy korun. Druhý je v letošním žebříčku časopisu Forbes majitel KKCG Karel Komárek se jměním za 190,2 miliardy korun, třetí se umístil realitní magnát Radovan Vítek se 144 miliardami korun. Pořadí na prvních pěti místech žebříčku se nezměnilo, v první desítce si nejbohatší Češi jen proměnili umístění. Ve stovce nejmovitějších Čechů je sedm nováčků, jmění všech lidí v žebříčku přesahuje 2,1 bilionu korun. Forbes ho zveřejnil na svém webu.
5. 10. 2022Aktualizováno5. 10. 2022, 10:55|

Konkurz na vydavatelství Mladá fronta je platný, potvrdil soud

Vrchní soud v Praze rozhodl, že konkurz na vydavatelství Mladá fronta je platný. Potvrdil tak dřívější verdikt krajského soudu. Zamítl odvolání dvou věřitelů, firem Jaromír Soukup Consulting a Crane Constancy Investments (CCI). Vyplývá to z informací v insolvenčním rejstříku.
24. 2. 2022|

Babiš se v Česku v kauze Pandora Papers trestného činu nedopustil. Kriminalisté případ předali do zahraničí

Podle policie nelze posoudit jednání expremiéra Andreje Babiše (ANO) v takzvané kauze Pandora Papers jako podezření ze spáchání trestného činu na území České republiky. Na dotaz ČT to uvedl mluvčí Národní centrály proti organizovanému zločinu (NCOZ) Jaroslav Ibehej. Zjištěné informace nicméně kriminalisté předali k prověřování policii jiné, blíže nespecifikované členské země Evropské unie.
2. 2. 2022|

Investigace.cz: V Pandora Papers figuruje i lobbista Rittig nebo bývalý teplický politik Benda

V projektu Pandora Papers se podle zjištění webu Investigace.cz objevila také jména bývalého teplického politika ČSSD Petra Bendy, lobbisty Ivo Rittiga a někdejšího ředitele televize Prima a pražského dopravního podniku Martina Dvořáka. Jsou údajně zapojeni do případu, ve kterém si dvě panamské firmy poslaly pět milionů v českých korunách. Jedna z firem byla podle dokumentů spojená s Bendou, spoluvlastníky druhé byli Rittig s Dvořákem.
26. 11. 2021Aktualizováno26. 11. 2021, 07:19|

Investigace.cz: Miliardář Vítek nakupoval francouzské nemovitosti podobně jako Babiš, ukazují Pandora Papers

Realitní magnát Radovan Vítek použil podle serveru Investigace.cz téměř totožné schéma pro nákup nemovitostí ve Francii jako premiér Andrej Babiš (ANO). Oba miliardáři byli v roce 2009 klienty téže právní kanceláře a oba si objednali stejnou službu – založení řetězce offshorových firem, přes něž zakoupili sídla na jihu Francie. Zjištění vychází z mezinárodní projektu Pandora Papers.
21. 10. 2021|

V Česku je podle Forbesu nejbohatší Kellnerová. V žebříčku vystřelili vysoko technologičtí nováčci

Nejbohatší Češkou je podle letošního žebříčku časopisu Forbes Renáta Kellnerová. Čtyřiapadesátiletá vdova po vlastníkovi investiční skupiny PPF Petru Kellnerovi, který koncem letošního března tragicky zahynul, disponuje dle žebříčku 374,7 miliardy korun. Je to o téměř 82 miliard korun více, než činil loni majetek jejího muže. V letošním seznamu je devět nováčků, první z nich dokonce na šestadvacáté příčce.
6. 10. 2021Aktualizováno6. 10. 2021, 08:10|

Věřitel dostane 7,7 milionu korun z prodeje částí Mladé fronty

Krajský soud v Českých Budějovicích souhlasil s tím, aby firma Crane Constancy Investments (CCI) dostala z prodeje částí vydavatelství Mladá fronta 7,7 milionu korun. Navrhla to insolvenční správkyně Petra Hýsková, CCI je jedním ze zajištěných věřitelů. Námitky, jež podala společnost Bohemia Silver, jeden z věřitelů, soud neuznal.
6. 8. 2021|

Vrchní soud zmírnil trest pro bývalého mluvčího Vítkovy CPI. Burian dostal za podvod podmínku

Vrchní soud v Praze zmírnil v odvolacím řízení trest pro bývalého mluvčího skupiny CPI Property Group, která patří miliardáři Radovanu Vítkovi. Za podvod uložil Janu Burianovi trest tři roky vězení s podmíněným odkladem na pět let. Bývalý mluvčí má navíc podle verdiktu poškozeným zaplatit téměř šest milionů korun. Původní rozsudek Městského soudu v Praze ze září loňského roku poslal Buriana na šest let do vězení nepodmíněně. Informaci ČT sdělila mluvčí Vrchního soudu Kateřina Kolářová. Proti verdiktu je možné podat dovolání.
3. 5. 2021|

Nejbohatším Čechem byl loni Kellner. Na druhé místo se podle Forbesu posunul Komárek

V roce 2020 byl nejbohatším Čechem podle nového žebříčku časopisu Forbes většinový vlastník investiční skupiny PPF Petr Kellner, který letos v březnu tragicky zahynul. Na světě byl s odhadovaným majetkem 17,5 miliardy dolarů – tedy 382 miliard korun – 110. nejbohatší. V žebříčku dolarových miliardářů figuruje devět Čechů, což je dosud nejvíce.
6. 4. 2021|

On-line divize vydavatelství Mladá fronta se prodá nejméně za 15 milionů. Zájemci budou přihazovat v aukci

On-line divize vydavatelství Mladá fronta, které je v konkurzu, se prodá nejméně za 15 milionů korun. Zájemci musí do pátečního dopoledne složit zálohu pět milionů, poté v pátek od 11:00 budou moci předkládat nabídky a přihazovat. Vítěz pak musí obratem uhradit kupní cenu, vyplývá z informací insolvenční správkyně Petry Hýskové, jež zveřejnila ve středu v insolvenčním rejstříku.
6. 1. 2021|

Forbes: Nejbohatším Čechem zůstává Kellner, zchudl ale o 57 miliard

Nejbohatším Čechem zůstává majitel investiční skupiny PPF Petr Kellner s majetkem 293 miliard korun. Jako jediný z první desítky ale od loňského roku zchudl, když přišel zhruba o 57 miliard korun. Důvodem je špatné první pololetí jeho finanční skupiny Home Credit. Druhé místo obhájil realitní magnát Radovan Vítek, na třetí pozici se dostal majitel Energetického a průmyslové holdingu (EPH) Daniel Křetínský a čtvrtý zůstal premiér a předseda hnutí ANO Andrej Babiš. Žebříček nejbohatších Čechů zveřejnil Forbes na webu.
14. 10. 2020Aktualizováno14. 10. 2020, 12:36|

První verdikt ve sporu českých miliardářů. Americký soud dal za pravdu Vítkovi

Soud v New Yorku zamítl žalobu amerického hedgeového fondu Kingstown a firem někdejších manažerů Mostecké uhelné společnosti (MUS) Marka Čmejly a Jiřího Diviše proti společnosti CPI Property Group miliardáře Radovana Vítka. CPI o tom v neděli informovalo v tiskové zprávě.
6. 9. 2020|

Nejbohatší na světě je potřetí za sebou Bezos. České prvenství zůstává Kellnerovi, uvedl časopis Forbes

Nejbohatším člověkem světa je už třetím rokem za sebou šéf internetového obchodu Amazon Jeff Bezos. Hodnota jeho majetku činí zhruba 113 miliard dolarů (2,8 bilionu korun). Vyplývá to z nejnovějšího žebříčku časopisu Forbes. Nejbohatším Čechem je Petr Kellner s majetkem za 14,9 miliardy dolarů (373 miliard korun).
7. 4. 2020|

Skupina CPI Property Group Radovana Vítka poskytne Mladé frontě úvěr. Chce ji převzít

Vydavatelství Mladá fronta, které vydává například týdeník Euro, se dohodlo na úvěrovém financování se skupinou CPI Property Group Radovana Vítka. CPI jí poskytne úvěrový rámec 45 milionů korun, který se bude čerpat postupně. Realitní skupina chce Mladou frontu v rámci insolvenčního řízení převzít. Firmy to uvedly ve společné tiskové zprávě.
3. 3. 2020|

Antimonopolní úřad prozatím zakázal vznik podniku k rozvoji stanice metra Nádraží Holešovice

Úřad pro ochranu hospodářské soutěže (ÚOHS) zakázal předběžným opatřením pražskému dopravnímu podniku (DPP) uzavřít plánovanou akcionářskou smlouvu a založit společný podnik k rozvoji stanice metra Nádraží Holešovice. DPP chtěl spolupracovat s firmou Nové Holešovice Development ovládanou skupinou Karlín Group. Podnět k úřadu proti tomu podala realitní skupina CPI Property Group miliardáře Radovana Vítka.
19. 12. 2019|

Realitní skupina miliardáře Vítka dobývá Řím. Převzala zadluženého vlastníka nemovitostí

Realitní skupina CPI Property Group miliardáře Radovana Vítka převezme za jedno euro developerskou společnost podnikatele Lucy Parnasiho, která je největším vlastníkem nemovitostí v Římě. Firma je zadlužená, nominální hodnota dluhů činí 700 milionů eur (téměř 18 miliard korun). CPI z toho bankám zaplatí jen část, i tak ale v přepočtu půjde o miliardy korun, uvedl server iHNED.cz.
10. 12. 2019|

Forbes: Nejbohatším Čechem zůstává Kellner, Babiš je čtvrtý. Z desítky vypadl Bakala

Nejbohatším Čechem zůstává majitel investiční skupiny PPF Petr Kellner s odhadovaným majetkem v hodnotě 350 miliard korun. Premiér a předseda hnutí ANO Andrej Babiš propadl z druhého místa na čtvrté, jeho jmění se proti loňsku snížilo o pět miliard na 70 miliard korun.
2. 10. 2019Aktualizováno2. 10. 2019, 09:38|

Právní souboj českých miliardářů v USA vzbudil zájem detektivů

Zahraniční právní bitva někdejších manažerů Mostecké uhelné společnosti Marka Čmejly a Jiřího Diviše, kteří spolu s investorskou skupinou Kingstown Capital Management zažalovali v USA majitele realitní skupiny CPI Property Group Radovana Vítka, může mít dohru v Česku. Podle informací ČT policie prověřuje zprávy o žalobě, v níž se hraje o 70 miliard korun.
22. 4. 2019|

Realitní skupina miliardáře Vítka prodala v Japonsku dluhopisy za více než dvě miliardy korun

Realitní skupina CPI Property Group (CPI) miliardáře Radovana Vítka prodala na japonském kapitálovém trhu ve dvou emisích dluhopisy celkem za 11 miliard jenů, tedy zhruba 2,22 miliardy korun, píší úterní Hospodářské noviny (HN) a E15. S obligacemi se bude obchodovat na japonském dluhopisovém trhu Tokyo Pro-Bond.
11. 12. 2018|

Pře miliardáře Vítka se švýcarskou obcí na pár dní zastavila provoz lanovek

Navzdory ideálním lyžařským podmínkám se vleky ve švýcarském resortu Crans-Montana v úterý odpoledne zastavily. Jejich provozovatel patří českému realitnímu miliardáři Radovanovi Vítkovi a krok zdůvodnil tím, že vedení obce odmítá zaplatit slíbený příspěvek na provoz. Obec však odmítá, že by peníze slíbila. Mluvčí společnosti Radovana Vítka CPI Property Group ve čtvrtek informoval, že došlo k dohodě a lanovky budou opět spuštěny.
5. 4. 2018Aktualizováno5. 4. 2018, 19:52|

Závodiště v pražské Chuchli ovládne miliardář Vítek. Dostihy chce zachovat

Miliardář Radovan Vítek získal kontrolu nad dostihy v pražské Velké Chuchli. Vítkova rodina získala podíl 93,6 procenta ve společnosti Turf Holding, která přes další firmy pořádá dostihy a vlastní budovy a část pozemků závodiště.
19. 12. 2017|