TÉMA

Jiří Milek

Výrobní ceny rostou jen pozvolna, v zemědělství klesají. Potraviny by měly zlevnit, říkají analytici

Jen velmi mírně rostly v listopadu ceny výrobců, které mohou naznačit, jak se budou vyvíjet koncové ceny pro spotřebitele. V zemědělství ceny dokonce meziročně klesly o 16 procent, podle analytiků to ukazuje, že není důvod k tomu, aby v lednu zdražovaly potraviny. Ceny v zemědělství klesly v listopadu i meziměsíčně, a to o 4,9 procenta.
18. 12. 2023Aktualizováno18. 12. 2023, 21:32|

Bývalý šéf Lesů ČR Szórád dostal odškodné sto tisíc za nezákonné stíhání

Bývalý generální ředitel Lesů České republiky Daniel Szórád dostal odškodnění sto tisíc korun za stíhání v kauze údajného podvodu. Ministerstvo spravedlnosti mu zároveň zaslalo omluvu. Obžaloba vinila Szóráda z toho, že po odvolání z funkce šéfa podniku nedodržel konkurenční doložku. Soudy ale muže osvobodily.
5. 10. 2023|

Nejvyšší soud definitivně osvobodil bývalého šéfa Lesů ČR Szóráda

Nejvyšší soud potvrdil osvobození bývalého ředitele státního podniku Lesy České republiky Daniela Szóráda. České televizi informaci potvrdil mluvčí Nejvyššího státního zastupitelství Petr Malý. Szórád se měl podle obžaloby dopustit podvodu tím, že po odvolání z funkce v roce 2018 údajně nedodržel konkurenční doložku. Podle justice ale muž trestný čin nespáchal.
4. 8. 2023|

Soud zprostil bývalého ředitele Lesů ČR Szóráda obžaloby z podvodu

Krajský soud v Hradci Králové ve středu pravomocně zprostil bývalého generálního ředitele státního podniku Lesy České republiky (LČR) Daniela Szóráda obžaloby z podvodu. Podle státního zástupce Szórád po odvolání z funkce v roce 2018 nedodržel konkurenční doložku a začal pracovat pro lesnickou společnost LST z Trhanova na Domažlicku dřív, než směl. Szórád vinu od počátku odmítal.
30. 11. 2022Aktualizováno30. 11. 2022, 13:06|

Soud zprostil bývalého generálního ředitele Lesů ČR obžaloby z podvodu

Okresní soud v Hradci Králové nepravomocně zprostil bývalého generálního ředitele státního podniku Lesy České republiky (LČR) Daniela Szóráda obžaloby z podvodu. Podle státního zástupce po odvolání z funkce v roce 2018 nedodržel konkurenční doložku a začal pracovat pro lesnickou společnost LST z Trhanova na Domažlicku dřív, než mohl. Vinu Szórád stále odmítá.
28. 4. 2022Aktualizováno28. 4. 2022, 12:03|

Ředitelka pozemkového úřadu Maradová skončila ve funkci

Ústřední ředitelka Státního pozemkového úřadu (SPÚ) Svatava Maradová po dohodě s ministrem zemědělství Miroslavem Tomanem (za ČSSD) rezignovala. Potvrdili to vedoucí tiskového oddělení ministerstva Václav Tampír i mluvčí pozemkového úřadu Monika Machtová. Svůj odchod Maradová avizovala před čtyřmi měsíci, když se vyjednávalo o nové vládě.
18. 7. 2018|

Mléko za korunu? Urážíte zemědělce a podporujete plýtvání, došláplo si ministerstvo na Kaufland

Ministerstvo zemědělství chce poprvé podat podnět Úřadu pro ochranu hospodářské soutěže (ÚOHS) kvůli slevovým akcím v obchodních řetězcích. Ministru zemědělství v demisi Jiřímu Milkovi (za ANO) se nelíbil prodej litru mléka v Kauflandu za korunu. Firma se hájí, že jde o běžnou praxi.
5. 6. 2018|

Šéf Lesů ČR Szórád končí. Ministr zemědělství ho odvolal kvůli kůrovci

Ministr zemědělství v demisi Jiří Milek (za ANO) odvolal generálního ředitele Lesů ČR Daniela Szóráda. Ministr odvolání zdůvodnil zanedbáním problému s kůrovcem. Podle Szoráda ale za kalamitu mohou výkyvy počasí. Obranná opatření proti kůrovci jsou podle něj na hraně možného. Opozice odvolání kritizuje, ekologové by chtěli změnit koncepci podniku.
11. 5. 2018Aktualizováno11. 5. 2018, 19:06|

Rezignace Maradové nemá politický motiv, tvrdí ministr. V úřadu nařídil audit

Ministr zemědělství v demisi Jiří Milek (za ANO) odmítl, že by rezignace ředitelky Státního pozemkového úřadu (SPÚ) Svatavy Maradové byla motivovaná politicky. V úřadu zároveň nařídil audit, aby získal reálný obraz o jeho fungování.
21. 3. 2018|

Babiš uvedl zbývající ministry. Budou se zabývat inkluzí, dotacemi i památkami

Všichni ministři vlády Andreje Babiše (ANO) převzali své úřady. V pondělí premiér uvedl do úřadů zbývající čtveřici – ministra školství Roberta Plagu (ANO), ministra kultury Ilju Šmída, ministra zemědělství Jiřího Milka a ministryni pro místní rozvoj Kláru Dostálovou.
18. 12. 2017Aktualizováno18. 12. 2017, 13:11|

Poslední schůzky v Lánech: Plaga chce řešit inkluzi, Milek potraviny, Šmíd platy v kultuře

Prezident Miloš Zeman se na zámku v Lánech sešel s posledními třemi kandidáty na ministry. S Robertem Plagou, který má vést školství, mluvil o změnách v inkluzi nebo podpoře sportu. S možným budoucím šéfem resortu zemědělství Jiřím Milkem o potravinové soběstačnosti nebo suchu. Schůzky zakončil setkáním s kandidátem na ministra kultury Iljou Šmídem. Vládu Andreje Babiše chce prezident jmenovat ve středu.
11. 12. 2017Aktualizováno11. 12. 2017, 19:04|