Život Alžběty II. zachycený rozhlasem a televizními štáby

Život a vládu Alžběty II. sledovaly zprvu rozhlasové mikrofony, později se přidaly i televizní a filmové kamery. Prostřednictvím rozhlasu se obrátila na veřejnost už jako mladá princezna. Z Alžbětiny korunovace v roce 1953 vysílala televize BBC přímý přenos, který se stal milníkem v historii médií. V pozdějších letech neváhala panovnice před kamerami poodhalit svůj smysl pro humor. Zahrála si samu sebe ve skeči s Jamesem Bondem nebo pozvala na čaj pohádkového medvídka Paddingtona.

Během druhé světové války princezna Alžběta a její sestra Margaret promluvily prostřednictvím vysílání rádia BBC k dětem na celém světě:

V roce 1947, během rozhlasového projevu u příležitosti svých 21. narozenin, korunní princezna Alžběta ujistila, že celý svůj život zasvětí službě své zemi a celému Společenství:

V listopadu 1947 se princezna Alžběta vdala za řeckého a dánského prince Philipa. Svatba se dva roky po skončení druhé světové války obešla bez větších okázalostí. Zachytil ji britský filmový týdeník:

Zpráva o smrti otce zastihla princeznu Alžbětu během návštěvy Keni. Do Londýna se už vrací jako panovnice:

Korunovace Alžběty II. ve Westminsterském opatství v květnu 1953:

V roce 1957 televize poprvé přenášela královnino vánoční poselství. Natáčelo se na zámku v Sandringhamu, kde Alžběta II. tradičně trávila celé Vánoce.

V roce 1966 pořídila společnost Pathé barevný záznam slavnostního otevření parlamentu:

V roce 2017 zveřejnil královský palác výběr fotografií, který zachycuje nejdůležitější momenty ze sedm desítek let trvajícího manželství Alžběty II. a prince Philipa:

V roce 2012 si královna překvapivě zahrála sama sebe. V rámci slavnostního zahájení Letních olympijských her v Londýně se objevila ve snímku natočeném režisérem Dannym Boylem. Do Buckinghamského paláce si pro panovnici přijel její neslavnější agent James Bond v podání Daniela Craiga:

V roce 2016 královna Alžběta II. oslavila devadesáté narozeniny. Kromě tradiční vojenské přehlídky se ve Velké Británii konaly koncerty, pouliční oslavy a slavnostní bohoslužby:

V rámci oslav platinového jubilea letos v červnu natočila královna skeč, ve kterém pozvala na odpolední čaj medvídka Paddingtona a prozdradila mu, co vlastně nosí v kabelce: