Zemřel Chester Bennington, hlavní zpěvák kapely Linkin Park

Hlavní zpěvák americké kapely Linkin Park Chester Bennington byl nalezen mrtvý ve svém domě v Kalifornii. Jeho smrt je vyšetřovaná jako sebevražda. Bylo mu 41 let.

Server TMZ píšící o celebritách uvedl, že se zpěvák oběsil. Jeho tělo se našlo před devátou hodinou ráno v jeho rezidenci v Palos Verdes. Na Twitteru Benningtonovu smrt večer potvrdil jeden z členů kapely: „Jsem v šoku a zlomený, ale je to pravda. Oficiální vyjádření vydáme, jakmile nějaké budeme mít.“

Chester Bennington
Zdroj: Lewis Stickley/ČTK/PA

Texty kapely Linkin Park, mezi jejíž nejznámější skladby patří Numb či Breaking The Habit, se často dotýkaly témat deprese či pocitu frustrace. Podobně laděné bylo i jejich poslední album One More Light.

Členové skupiny byli právě na světovém turné se stejnojmenným názvem, které měli zakončit 27. července v Mansfieldu v Massachusetts. Letos v červnu kapela vystoupila i v Praze, kam se vrátila po dlouhých deseti letech.

Chester Bennington se narodil 20. března 1976 ve Phoenixu v americkém státě Arizona. Jeho rodiče se rozvedli, když mu bylo jedenáct let. Měl o třináct let staršího bratra.

Bennington se netajil svými problémy, v dětství byl znásilněný a několikrát během života bojoval se závislostí na drogách a alkoholu.

Chester Bennington
Zdroj: APInvision/Tsutomu Fujita/ČTK

Byl podruhé ženatý. Se druhou manželkou Talindou Ann Bentley byl dvanáct let. Z obou manželství má šest dětí.

Linkin Park je americká rocková kapela založená v roce 1996, původem z Kalifornie. Proslavila se v roce 2000 svým debutovým albem Hybrid Theory, kterého se prodalo více než 29 milionů kusů po celém světě a díky kterému je považována za jednoho z průkopníků nu-metalu. Podobně úspěšné bylo i druhé album Meteora, které vyšlo v roce 2003.