Při nehodě autobusu s turisty ve Francii zemřeli čtyři lidé

Nejméně čtyři mrtvé a 21 zraněných si vyžádala brzo ráno ve Francii nehoda autobusu s portugalskými turisty. Stav tří zraněných je kritický. Za tragédii zřejmě může zledovatělý povrch vozovky. Oblast, kde k nehodě došlo, je stejně jako většina centrální a východní části Francie už několik dní v sevření silných mrazů a úřady upozornily na možné náledí na silnicích.

První zprávy uváděly, že při havárii zemřelo pět lidí a 27 se zranilo, z toho dva lidé jsou v kritickém stavu. Úřady ale později uvedly, že se záchranářům jednoho člověka podařilo oživit. Všechny oběti jsou dospělí.

Autobus s kapacitou pro čtyřicet cestujících vezl Portugalce do Švýcarska. Podle AFP havaroval krátce před půl pátou ráno u obce Charolles ve středofrancouzském departementu Saône-et-Loire, kde spadl ze silnice, která je považovaná za nebezpečnou.

AFP připomněla, že na stejné silnici, ale na úseku více na západ, loni 29. března přišlo o život 12 Portugalců, kteří se vraceli ze Švýcarska. Jejich minibus se tam srazil s nákladním autem.