Krejčíř se souhlasem soudu podá odvolání až v dubnu

Odvolání Radovana Krejčíře proti úternímu vyměření trestu i proti loňskému výroku o vině bude po dohodě se soudem oficiálně podáno v dubnu. Advokáti odsouzených u soudu sdělili, že na zahájení odvolacího řízení ještě nejsou připraveni. Krejčíř byl nyní v JAR odsouzen k 35 letům vězení za pokus o vraždu, za únos a za obchod s drogami. K výroku o vině 47letého Čecha dospěl soud už loni v srpnu.

Úterní rozsudek dosud není pravomocný, protože Krejčíř, který účast na zločinech odmítá, hned po jeho vynesení sdělil, že se odvolá. Odvolání se očekávalo ve středu, ale advokáti Krejčíře a jeho pěti odsouzených spolupachatelů se dopoledne dohodli se soudem, že se tak stane až v dubnu.

Odvolání bylo odloženo poté, co advokáti řekli v úvodu středečního přelíčení soudci Colinu Lamontovi, že na zahájení odvolacího procesu nejsou připraveni. Se soudcem se poté dohodli, kdy by již připraveni být měli. Přesný termín ale nebyl podle webů IOL a News24 zatím upřesněn.

Krejčíř také představil soudci svého nového advokáta SW van der Merweho, který ho má obhajovat v očekávaném odvolacím procesu. Van der Merwe poznamenal, že případ s klientem zatím nemohl konzultovat a že příslušné dokumenty o zastupování se budou teprve podepisovat. Krejčíř ve zjevné snaze odložit rozsudek propustil svého dosavadního advokáta Narduse Grovea a při řízení, které se týkalo vyměření trestu, se v uplynulých dvou dnech před soudem hájil sám.