Lupiči ukradli s pomocí autojeřábu čtyři miliony eur

Kodaň - Ozbrojení lupiči si díky promyšlenému plánu odnesli čtyři miliony eur z centrály pro distribuci peněz v dánské Kodani. Autojeřábem strhli část stěny a ukradli pytle s penězi. Promyšlený měli i útěk. Pozornost policie odvedli nastraženou výbušninou. Policejní hlídky, které lupiče pronásledovaly, pak zneškodnili jednoduchým trikem. I s celým lupem zloději zmizeli beze stopy.

Pět ozbrojených lupičů vniklo po zbourání stěny do centrály, zahnali ostrahu a zmocnili se pytlů s penězi. Pak následoval promyšlený úprk s ukradenými miliony eur. Policii se zločinci snažili zmást tím, že poblíž místa činu uložili výbušninu a pak to strážcům zákona oznámili. Policisté se tedy nejprve museli věnovat zneškodnění nastražené nálože, vyklidili celou oblast, a nemohli se tak plně věnovat vyšetřování loupeže.
 
Hlídky, které ve zběsilé honičce sledovaly lupiče, zločinci také zneškodnili. Z auta, kterým prchali, vyhazovali ostré bodce, většina policejních vozů tak skončila s píchnutými pneumatikami.
 
Policie tedy alespoň uzavřela všechny výpadovky v Kodani a kontrolovala provoz. Zadržela dokonce dva muže, kteří v podezřelém autě vysokou rychlostí uháněli pryč z města. Nakonec se ale ukázalo, že jde o německé řemeslníky, kteří spěchali, aby nezmeškali práci. Skuteční pachatelé se tak i se čtyřmi miliony eur beze stopy vypařili.