Barack Obama jako plastikový akční hrdina

Washington - Prezident Barack Obama se stal symbolem nové americké politiky. A symboly jsou dobře prodejné zboží, prezident Obama je k dostání nejen na tričkách a vlaječkách, ale také jako plastová figurka v hračkářství. Plastikového amerického prezidenta doplňuje ještě figurka jeho manželky Michelle.

Na americkém trhu s hračkami se objevily dvě nové figurky - prezident Barack Obama a jeho žena Michelle. Jejich tvůrci je zařadili do série akční hrdinové a tak je také představili zákazníkům. Barack Obama se stává obchodní značkou, která se dobře prodává, naplňuje totiž všechny představy o americkém snu a pro mnoho lidí je tedy skutečným hrdinou.

„Obamu nikdo neznal a on se stal prezidentem, který ovládá jeviště na celém světě. To je přece ideální akční figura,“ vysvětluje výrobce hraček.

Umělohmotné kreace nejmocnějšího muže světa a první dámy oblékli tvůrci do modelů, které měli na sobě na cestě po Evropě. Americký prezident v klasickém černém obleku a jeho manželka ve žlutých vycházkových šatech. K mání je také paní Obamová v černých koktejlkách doplněných jen náhrdelníkem z perel, tak totiž pózuje na oficiálních fotografiích.

Výrobce tvrdí, že všechny jeho figurky jsou dělány ručně a stojí bez pěti centů padesát dolarů za kus. A přestože Amerikou otřásá ekonomická krize, byznys s figurkami jen kvete.