Kanál Oprah Winfreyové zatím úspěchy neslaví

Washington – Ročně vydělá na 300 milionů dolarů, její jmění už přesáhlo dvě a půl miliardy. Spíš než penězi ale vládne slovem a šarmem - Oprah Winfreyová, podle časopisu Forbes nejmocnější celebrita. Po pětadvaceti letech se rozhodla ukončit svoji světoznámou talk show. Podle svých slov už dosáhla všech svých vysněných met, a tak není kam dál stoupat. Předloni svůj odchod oznámila a vyvolala tím vlnu hysterie. Show vyměnila za celý vlastní kanál, který ale zatím diváky příliš nezaujal.

Moderátorka a jedna z nejbohatších Afroameričanek, která se může svou popularitou srovnávat například s legendárním Larry Kingem, má svoji vlastní televizní stanici Oprah Winfrey Network neboli OWN. Odstartovala ve Spojených státech již 1. ledna letošního roku.

Nejenže diváci ve vysílání uvidí známou Oprah, získají například i možnost odborného poradenství v oblasti psychologie. Celé vysílání se zaměřuje na informace, zábavu a inspiraci lidem. Většina formátů využívá interakce s hosty nebo diváky, kteří se mohou podívat také do zákulisí příprav interview Oprah Winfrey. Kanál OWN je společným projektem společností Harpo, Inc. a Discovery Communications.

First Lady (zdroj: ČT24)

Winfreyová zatím na svém kanálu není přiliš vidět

Kanál se ale zatím nezdá být tak populární, jako byla světoznámá talkshow samotné Winfrey. Podle webu deníku The New York Times přilákal v únoru jen okolo 135 tisíc diváků, pouhých 45 tisíc z nich přitom tvořily ženy od 25 do 54 let, na které nový program primárně cílí svůj obsah. Oprah Winfrey Network podle webu přitahuje dokonce méně diváků než stanice Discovery Health, kterou nahradila. Partnerská společnost Discovery Communications, která do OWN investovala už téměř čtvrt miliardy dolarů, za svým kanálem stojí a vyzývá novináře k trpělivosti. Vlastníci si uvědomují, že stanici může pomoci jen přítomnost Oprah Winfreyové, která se ale zatím v nových programech objevuje jen sporadicky.

Na podzim se podle vedení OWN objeví v programu i denní talk show americké herečky a zpěvačky Rosie O'Donnelové a reprízované epizody zmiňované The Oprah Winfrey show. Budoucím tahákem se pak stane nová show samotné Oprah, která by měla na obrazovkách zpovídat hosty dvě až tři noci v týdnu.

Oprah Winfrey
Zdroj: ČT24