Sestra, které volali podvodníci kvůli Kate, je mrtvá

Londýn – Zdravotní sestra, která v londýnské nemocnici přijímala telefonát podvodníků, jež chtěli znát podrobnosti o zdravotním stavu vévodkyně Kate, byla dnes nalezena mrtvá. Policie zatím nezná příčinu smrti. Těhotnou vévodkyni Kate hospitalizovali v nemocnici krále Edwarda VII. kvůli ranním nevolnostem. Včera ji lékaři pustili domů.

Žena, která v londýnské nemocnici přijímala telefonát dvou podvodníků, je mrtvá. Podle BBC dnes ráno v bytě v centru Londýna policisté našli ženu v bezvědomí. Když na místo dorazili záchranáři, pokusili se ji ještě oživovat, jenže neúspěšně. Podle Daily Mailu nejspíš žena spáchala sebevraždu, policie ale příčinu smrti bude ještě prošetřovat.

Vedení nemocnice krále Edwarda VII. potvrdilo, že šlo o Jacintu Saldanhaovou, která u nich pracovala jako zdravotní sestra. Stejně tak potvrdila, že právě tato žena byla terčem falešného telefonátu. „S hlubokým zármutkem potvrzujeme tragickou smrt členky našeho zdravotního personálu, Jacinthy Saldanhaové,“ uvedla nemocnice v prohlášení. „Byla to výborná a respektovaná zdravotní sestra oblíbená mezi kolegy,“ uvedla také nemocnice.

Korespondent BBC ovšem tvrdí, že Saldanhaová sice přijímala telefonát podvodníků na recepci, nebyla to ale přímo sestra, která prozradila podrobnosti o stavu vévodkyně.

Bylo to v půl šesté ráno v úterý, když sestra Saldanhaová zvedla sluchátko, ve kterém se jí ozvala falešná královna, ve skutečnosti šlo ale o moderátorku australského rádia 2Day FM, která vyzvídala informace o hospitalizované vévodkyni. V tu dobu zrovna nebyla v nemocnici recepční, proto přijímala telefonát přímo sestra.

Princ William a jeho manželka Kate vyjádřili rodině ošetřovatelky hlubokou účast. Podle mluvčího si královská rodina v souvislosti s telefonátem vůbec nestěžovala a manželé byli s péčí v nemocnici maximálně spokojeni. „Po celou dobu o ně všichni v nemocnici krále Edwarda VII. pečovali skvěle. V tento velmi smutný čas jsou nyní (William a Kate) v myšlenkách a v modlitbách s rodinou a s přáteli Jacinthy Saldanhaové,“ uvedl královský mluvčí.  

Australská rozhlasová stanice 2Day FM podle BBC měla už v minulosti kvůli nevhodnému obsahu vysílání problémy s orgánem dohlížejícím na činnost australských médií. Stanice zveřejnila prohlášení, podle nějž se Mel Griegová a Michael Christian do éteru nevrátí až do dalšího rozhodnutí. Ředitel stanice Rhys Holleran s moderátory mluvil po smrti ošetřovatelky, která je prý hluboce šokovala. Moderátoři se už ve středu za svůj podvod omluvili. „Byli jsme velmi překvapeni, že náš telefonát přepojili dál. Mysleli jsme si, že zavěsí, hned jak uslyší náš příšerný přízvuk,“ uvedli společně.