Fond ohrožených dětí bude mít nové webové stránky

Praha - Internetové stránky Fondu ohrožených dětí brzy přivítají své návštěvníky zcela novou grafickou podobou. Podle předsedkyně fondu Marie Vodičkové mají být přehlednější a modernější. Návrh webových stránek má původ v soutěži Zlatý kaktus 2008. Ze 70 návrhů organizátoři vybrali deset nejlepších, které dnes ocenili. Vítěz Pavel Stárek obdržel multimediální přenosný počítač.

„Na to, abychom si mohli sami zadat a zaplatit vytvoření nových stránek, jsme pro nedostatek finančních prostředků nemohli ani pomyslet,“ řekla dnes při vyhlašování cen Vodičková. Soutěž Zlatý kaktus se konala již podruhé. Jde o charitativní projekt softwarové firmy. Soutěže se mohl účastnit kdokoli s nápadem. Letos prý přišlo mnoho velmi zdařilých návrhů od mladých lidí, středoškoláků i vysokoškoláků.

Současné stránky Fondu ohrožených dětí ještě nějakou dobu na internetu zůstanou. Podle Hany Kupkové, která má ve fondu na starosti internet, se budou muset upravit například barvy návrhu. Pokud prý vše půjde dobře, mohly by být stránky přístupné v nové podobě někdy v létě.

Loni se zaměřila na webové stránky Nadace Terezy Maxové. Do soutěže se tenkrát přihlásilo 30 návrhů.

Vydáno pod