ČT spouští aplikaci iVysílání pro systém Android

Praha – Česká televize dnes spouští aplikaci iVysílání pro operační systém Google Android. Jde o internetový videoarchiv, kde uživatelé najdou záznamy jednotlivých pořadů za posledních sedm let, a vyvíjela ho firma Motion Media, která už má zkušenosti s podobnou aplikací pro systém iOS. Aplikace je ke stažení na Android marketu.

„Aplikace videoarchivu iVysílání je nejsložitější mobilní aktivitou, kterou Česká televize podniká. Úspěch této aplikace na iPadu a iPhonu, kde máme už skoro 40 tisíc stažení za pouhé dva měsíce, ukazuje, že uživatelé i na mobilu podobný archiv chtějí a učí se na něm sledovat pořady ve chvíli, kdy nemají k dispozici televizor nebo počítač,“ říká ředitel nových médií ČT Milan Fridrich. „Google Android je v současnosti nejrozšířenější systém na chytrých telefonech, i když neběží zcela spolehlivě na každém zařízení. iVysílání na něm běží bez omezení a věříme, že bude stejně populární jako u výrobků Applu.“ 

Aplikace iVysílání obsahuje několik úrovní. Vedle klasické nabídky čtyř nejžhavějších aktuálních pořadů ČT lze hledat v rubrikách Pořady, Podle data, Výběry nebo si složit vlastní menu nejblíběnějších pořadů, které pokud jde o seriály nebo pravidelné týdeníky, se načítají uživateli vždy, když se odvysílá novinka. Pořady lze v aplikaci hledat podle žánru i data. V aplikaci je rovněž celý program všech čtyř programů daného dne. 

„Aplikace pro Android je maximálně přehledná a jednoduchá, maximálně intuitivní. Pokud zjistíme, že některé věci přebývají nebo chybí, tak stejně jako u jiných aplikací vytvoříme rychlou aktualizaci, aby používání iVysílání bylo pro uživatele co nejpříjemnější,“ doplňuje Milan Fridrich.

Kompletní přehled všech aplikací ČT pro chytré telefony a tablety včetně odkazů ke stažení najdete v této zprávě.

Aplikace iVysílání pro systém Android už je 13. aplikací ČT, ty předešlé už si stáhlo přes 250 tisíc uživatelů a denně je využívají desítky tisíc lidí. „Česká televize sází na mobilní aplikace, protože chytré telefony a tablety jsou novým televizorem budoucnosti, který bude doplňovat klasické televizní přijímače a osobní počítače. Aplikace informují, přinášejí reportáže, umožňují živé sledování programu i stahování pořadů z archivu. Je to komplexní multimediální služba, která v budoucnu bude samozřejmostí. Nyní jsme na začátku, ale vývoj vypadá pro služby ČT slibně,“ popisuje Fridrich.  

Ještě během podzimu by měla být hotová aplikace pro nový operační systém Windows Phone 7, který má běžet na nových chytrých Nokiích. Půjde rovněž o aplikace ČT24, ČT4 a iVysílání. Hledají se také možnosti pro nejmodernější verze smartphonu Blackberry.

  • Aplikace iVysílání pro Android autor: ČT24, zdroj: ČT24
  • Aplikace iVysílání pro Android autor: ČT24, zdroj: ČT24
Vydáno pod