Klip týdne: Král coverů Leo Moracchioli oživil známý hit od Kansasu

Norský hudebník Leo Moracchioli, známý především díky svým metalovým cover verzím  nejrůznějších hitů z oblasti populární hudby, tentokrát zašel trochu dál do minulosti. Ve svém nejnovějším počinu se totiž rozhodl pro veleznámý hit Carry On Wayward Son od rockových matadorů Kansas.

Leo Moracchioli už předělal nespočet songů, od popových hitovek interpretů, jako například Lady Gaga či Adele, přes reprezentanty taneční scény Prodigy až třeba po známé hity typu Eye of the Tiger od Survivor. 

Stejně jako v případě posledně jmenované i tentokrát sáhl mistr cover verzí k veleznámému hitu z rockového světa. Skladba Carry On Wayward Son, již napsal Kerry Livgren, patří k jedněm z nejznámějších. Kansas ji nahráli již v roce 1976 pro album Leftoverture, tedy šest let po svém vzniku. Ve své době bořila žebříčky nejrůznějších hitparád a dostala se i do prestižního žebříčku 100 největších hardrockových hitů stanice VH1. 

Dokonce i těm, jež rockové muzice třeba zrovna neholdují či dříve narozeným, je velmi známá. Jako svou ústřední melodii si ji totiž vybrali tvůrci úspěšného seriálu Supernatural, ve kterém bratři Winchesterovi bojují proti nadpřirozeným silám. Ten se vysílá už od roku 2005 a dočkal se úctyhodných 15 sérií, přičemž patnáctou řadou seriál oficiálně končí. 

Je tedy jasné, že s touto volbou Leo nemohl šlápnout vedle. Na pomoc si přizval kolegu Trulse Haugena a rockové pecce dal něco málo navíc – tedy metalové aranžmá, jak je v jeho případě nezbytnou nutností. Jednoduchý videoklip pak pánové navíc okořenili stylizací do rockových matadorů včetně nezbytné zářící kštice zpěváka Robbyho Steinhardta. 

Leo Moracchioli je multiinstrumentalista a majitel studia Frog Leap Studios z Rogalandu v Norsku. Získal popularitu na YouTube tím, že nahrává metalové covery populárních písní z různých žánrů, někdy doprovázené členy jeho rodiny buď v nahrávání samotné skladby, nebo v hudebním videu.

V minulosti byl vedoucím zpěvákem různých kapel včetně Lowdown, Zerozonic a Trendkill.

Ve svých rozhovorech Leo citoval, že ho ovlivnily kapely jako Pantera, Rage Against The Machine, zpěvák Mike Patton (Faith No More), Die Antwoord, Steve Vai a Queens of the Stone Age.

Zdroj: last.fm

Leo Moracchioli
Zdroj: ČT24/Wall Street Journal