Sugar! I Brno to rádo horké

Brno - Muzikálovou verzi slavného filmu Někdo to rád horké uvede pod názvem Sugar! Městské divadlo v Brně. V jedné z hlavních rolí se do divadla jako host vrátí zpěvák a herec Roman Vojtek, který v Brně získával první zkušenosti. Publikum se může těšit na převleky, známé gagy, stepařská čísla a hudbu v podání bezmála třicetičlenného živého orchestru.

Černobílý film o muzikantech, kteří se v dívčí kapele skrývají před gangstery, se v Česku pravidelně reprízuje a patří k nejznámějším komediím. „Černobílá“ bude také brněnská inscenace. Divadelníci slibují výpravu v komiksovém duchu s kostýmy a kulisami vyvedenými jen v černé a bílé. „Jediná barva v inscenaci je barva těla - tváří a vlasů,“ uvedla kostýmní výtvarnice Andrea Kučerová.

Muzikál vznikl volně podle filmového scénáře v roce 1972 a na Broadwayi zaznamenal více než 500 repríz. Režisér Moša vytvořil vlastní adaptaci muzikálu, kterou již inscenoval v Lublani, Praze a Budyšíně. Oproti broadwayské verzi se snažil co nejvíce přiblížit filmu. „Nedokázal jsem si představit, že by se na jevišti neodehrály některé známé scény z filmu,“ vysvětlil.

Sugar čili někdo to rád horké (zdroj: ČT24)

V roli dívky Sugar, kterou ve filmu nezapomenutelně ztvárnila Marilyn Monroe, alternují v brněnské inscenaci Mária Lalková a Ivana Skálová. Muzikanty Joea a Jerryho, kteří se převlékají za dívky Josefínu a Dafné, hrají v alternaci Petr Štěpán s Romanem Vojtkem a Milan Němec s Alešem Slaninou.