V mlze řidiči bourali. Nehody zdržovaly provoz na dálnicích D6 i D10

Hustá mlha ráno a dopoledne komplikovala dopravu v Praze a okolí (zdroj: ČT24)

Bez omezení je průjezdná dálnice D6. Dopoledne bylo cestování po ní riskantní a navíc zdlouhavé. V mlze havarovalo na několika místech mezi Unhoští a Hostivicemi celkem 42 aut. Provoz pak narušily uzavírky. K dalším nehodám došlo také na dálnici D10 ve směru do Prahy, tvořily se tam dlouhé kolony.

Na dálnici D6 se mezi osmou a devátou hodinou dopoledne postupně stalo několik méně závažných nehod. „Došlo k řetězovým nehodám, které se staly za nehodou v kolonách,“ přiblížil Pavel Procházka z kladenského hasičského sboru. Celkem havarovalo 42 aut. Policie okolnosti vyšetřuje, možnou příčinu dává do souvislosti s mlhavým počasím a relativně rychlou jízdou.

Jedenáct lidí utrpělo při nehodách lehká a středně těžká zranění. Podle mluvčí středočeské záchranky Petry Effenbergerové záchranná služba zraněné po nezbytném ošetření na místě přepravila do kladenské nemocnice a pražských nemocnic v Motole a Střešovicích.

Nehody zkomplikovaly dopravu západně od Prahy, potíže měli i hasiči, kteří jeli k nehodám pomáhat. „Museli jsme poměrně složitě popojíždět v protisměru,“ poznamenal Pavel Procházka. Dálnice byla opakovaně uzavřená, od tří odpoledne již je průjezdná bez omezení.

Nehody na dálnici D6
Zdroj: ČT24

Dopravu ráno zasáhla také hromadná nehoda na dálnici D10 před Prahou. Havarovalo tam sedm aut, několik lidí utrpělo lehká zranění. Dálnice nebyla uzavřena, ale tvořily se dlouhé kolony.

Příčinu a okolnosti nehod policisté vyšetřují, pravděpodobně k nim přispěla snížená viditelnost kvůli mlze a tedy nepřizpůsobení jízdy okolnostem.