Patnáct lidí zahynulo v říjnu při nehodách na Novojičínsku

Novojičínsko - Na silnicích Novojičínska došlo během října k 1962 dopravním nehodám, při kterých zahynulo patnáct osob, padesát bylo zraněno těžce a 231 lehce. Informoval na webu mluvčí novojičínské policie Zbyněk Tomšík.

Ve srovnání se stejným obdobím roku 2006 je počet dopravních nehod nižší o šestašedesát, což činí pokles o tři procenta. Velmi pozitivním číslem se stala bilance v následcích na zdraví. Policisté zaznamenali pokles u smrtelných úrazů o pět úmrtí a u zranění lehkých pak o osm osob. Jen u těžkých zranění se zvýšil o devatenáct osob, což činí nárůst o 61 procent.

Nejčastější příčinou dopravních nehod bylo v 1255 případech nesprávný způsob jízdy, rychlá jízda měla za následek 263 nehod, nedání přednosti v jízdě způsobilo 211 dopravních nehod a špatně předjíždělo 48 řidičů.

Policisté zaznamenali 23procentní nárůst dopravních nehod, které byly způsobeny pod vlivem alkoholu. V loni se jednalo o 114 případů a do posledního říjnového dne letošního roku jich bylo 140.

Pokles nehodovosti však zaznamenávájí policisté na silnici I/48. Do konce října letošního roku tam došlo k 202 dopravním nehodám, což je pokles o 17 procent ve srovnání se stejným obdobím roku 2006. Při těchto dopravních nehodách zemřely čtyři osoby, v loni zahynuli jen dva lidé. Pět osob bylo zraněno těžce, což činí ve srovnání s minulým rokem o dvě více a čtrnáct osob utrpělo lehká zranění, tedy o 64 procent méně než v roce 2006.