O víkendu zahynuli na silnicích tři lidé

Praha - Během minulého víkendu se stalo na českých silnicích 657 dopravních nehod, při kterých zemřeli tři lidé. Zranilo se 131 lidí, z toho 15 těžce. Vysoká rychlost byla příčinou 166 nehod a 90 nabouraných řidičů nedalo přednost v jízdě. Alkohol policie naměřila u 63 řidičů. Celková hmotná škoda přesáhla částku 37 milionů korun. Vyplývá to ze statistiky zveřejněné na webových stránkách ministerstva vnitra.

V sobotu ráno se stala kolem 3:00 vážná dopravní nehoda u Zahnašovic na Kroměřížsku, kde řidič při jízdě po místní komunikaci od hřbitova čelně zezadu narazil do odstaveného nákladního auta. Osobní vozidlo zajelo pod korbu nákladního automobilu a o jeho hranu se doslova rozpáralo. Při nárazu došlo ke dvěma těžkým a jednomu lehkému zranění. V osobním autě cestovali čtyři mladí muži.

Hromadná nehoda v sobotu na několik hodin zablokovala silnici z Brna do Uherského Hradiště. Ráno se tam srazil řidič osobního auta s kamionem. Následně havarovala ještě další čtyři auta. Nehoda si vyžádala jeden život a dva zraněné.

Šestačtyřicetiletý řidič Seatu Toledo srazil v sobotu večer v Jablonci nad Nisou na přechodu na Horním náměstí muže. Třiatřicetiletý chodec utržil lehká zranění, léčit se bude asi tři týdny.

K vážné dopravní nehodě došlo v neděli ráno kolem páté hodiny v Chocni v ulici T. G. Masaryka. Devětadvacetiletý řidič Opelu Kadett tam narazil do dvou zaparkovaných automobilů BMW X5 a Škoda 120 L. Poté prorazil zábradlí nad řekou a dopadl střechou na dno Tiché Orlice. Řidič zůstal po nehodě zaklíněný ve vozidle, odkud se ho snažil vyprostit svědek události. To se mu ale nepodařilo, a tak bylo auto vyzvednuto ze dna řeky až jeřábem hasičů. Z havarovaného opelu byl řidič vyproštěn bez známek života a v silně podchlazeném stavu. Po několikaminutové resuscitaci a zajištění základních životních funkcí byl řidič transportován v kritickém stavu do litomyšlské nemocnice.