Policie při dopravní akci na východě Čech odhalila téměř 100 přestupků

Hradec Králové - Východočeští policisté při páteční dopravně-bezpečnostní akci zkontrolovali 1379 automobilů a odhalili celkem 96 přestupků. Nejčastějším prohřeškem bylo požití alkoholu před jízdou, které policisté zjistili ve 23 případech, informovala východočeská policejní správa.

Tři řidiči porušili zákonem stanovenou rychlost, v pěti případech policisté zjistili, že řidiči nepoužili bezpečnostní pásy, uvedla policejní mluvčí. Celkem policisté uložili přes šest desítek pokut.

Policisté na východě Čech od 1. do 27. července zaznamenali celkem 1228 dopravních nehod, což je o 250 méně než za stejné období loňského roku.

Stoupl však počet tragických nehod, letos v červenci zemřelo 17 osob, což je o tři mrtvé více než v roce 2007. Podle vedoucího dopravní policie na východě Čech Karla Bušty dochází k smrtelným dopravním nehodám především kvůli nekázni řidičů. Poslední vážnou dopravní nehodu vyšetřovali policisté na východě Čech v sobotu. Po nárazu do betonového můstku u obce Oldříš nedaleko Poličky na Svitavsku zemřeli dva mladí lidé. Podle policie řidič na přehledném úseku silnice nezvládl řízení.