Pražský primátor Petr Gazdík má nabitý program

Praha - Starosta Suché Lozi, malé obce Uherskohradišťsku, Petr Gazdík má nabitý program. Vyměnil si práci s pražským primátorem Pavlem Bémem a jedno jednání stíhá druhé. Kromě práce ale čekaly na Gazdíka i příjemnější záležitosti, navštívil například fotbalový zápas předkola Ligy mistrů.

Snem každého starosty je mít namísto milionového miliardový rozpočet, starosta Suché Lozi Petr Gazík (NSK) si tento sen splnil. Spí teď jenom čtyři hodiny denně, ale na týden, i když jenom symbolicky, se stal šéfem hlavního města. Primátorem nebo poslancem by prý ale být nechtěl, o tom, že by šel do vyšší politiky, neuvažuje. Chce se stát zastupitelem Zlínského kraje. Pavel Bém si načasováním symbolického předání křesla starostovi Suché Lozi vysloužil kritiku pražských opozičních politiků. Pražský zastupitel, předseda finančního výboru Petr Hulínský (ČSSD) to považuji za nevhodné, vhodnější by to bylo podle něj asi týden po krajských volbách.

Petr Gazdík má opravdu nabitý program, účastnil se debat o kulturních grantech, návrhu zákona o regulaci prostituce, navštívil dispečink Městské policie, podepisoval petici za zachování Masarykova nádraží, podíval se i na pražskou záchranku a probíral na magistrátu rozpočet Prahy. Svými názory Gazdík zaujal, rozhodovací pravomoci ale i přesto nemá. Náměstek pražského primátora Rudolf Blažek (ODS) je rád, že se s ním mohl setkat, některé jeho postřehy jsou přínosné. Podle Petra Hulínského je Petr Gazík velmi zvídavý.

Návštěva Petra Gazdíka v Praze skončí už v pátek, čeká ho ještě řada jednání, ale třeba i návštěva zoo.